NIJE SE BAŠ POKAZAO

Video: Ford Mustang Mach-E GT ne može pratiti tempo Škode Superb na Autobahnu

Električni SUV je u jednom trenutku vozio gotovo 200 km/h, ali dizelski karavan bio je mnogo brži...

Ford Mustang Mach-E GT

 YouTube Screenshot

Po cijeni od 66.280 britanskih funti (593.000 kuna), GT je najskuplji Ford Mustang Mach-E. Pokreću ga dva električna motora koji proizvode kombiniranu snagu od 487 KS (358 kW) i kolosalnih 860 Nm okretnog momenta. YouTube kanal AutoTopNL odveo je europsku verziju SUV-a s električnim performansama na neograničeni dio njemačkog Autobahna.

Električni Mustang vozio je po mokroj i hladnoj površini, tako da je prianjanje bilo pomalo problem. Međutim, konfiguracija pogona na sva četiri kotača koju su dodijelili dvostruki električni motori trebala je donekle nadoknaditi neugodne uvjete. Trebalo mu je 4,47 sekundi da postigne 100 km/h s mjesta, za što bi mnogi rekli da je pomalo razočaravajuće jer Ford tvrdi kako je GT sposoban to odraditi za 3,7 sekundi.

image

Ford Mustang Mach-E GT

Ford

Pokazao je tipična ograničenja EV-a u pogledu maksimalne brzine jer jednostavno nije mogao pratiti uobičajenu Škodu Superb Combi. Iako Mach-E GT u svom nazivu nosi performanse, bio je prespor u usporedbi s češkim karavanom srednje veličine. Budući da je Scout verzija, Škoda je također imala pogon na sve kotače, a snaga je vjerojatno dolazila od 2,0-litrenog dizelskog motora jer se malo ljudi odlučuje za 2.0 TSI prilikom kupnje ove vrste automobila.

image

Ford Mustang Mach-E GT

Ford

Vraćajući se na Mustang s nula emisijama, vozač je ponovio je test od 0 do 100 km/h, kojeg je ovaj put završio još sporije - za 4,62 sekunde. Vozač je nastavio pritiskati papučicu gasa i prešao četvrt milje (402 m) za 13,03 sekunde prije nego što je pretrčao pola milje za 21,57 sekundi na putu do praga od jedne milje za nešto manje od 37 sekundi.

image

Ford Mustang Mach-E GT

Ford

S gotovo 1700 kilograma, Superb Scout nije baš lagan automobil, ali Mustang Mach-E GT teži je za gotovo 570 kilograma od karavana s turbodizelskim pogonom. Također je vrijedno napomenuti da je 'vrhunac' snage električnog SUV-a dostupan na samo pet sekundi, pa je lako razumjeti zašto je obična Škoda bez napora bila brža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:20