AKTUALNO

Video: Ken Block je tek šesti čovjek ikada za upravljačem Audija Sport Quattro RS 002

Sudeći prema videozapisu, čini se da je dobro iskoristio priliku, vozeći prilično žestoko na pisti u blizini Audijevog muzeja
1986 Audi Sport Quattro RS 002
 Audi

FIA Grupa S zamišljena je kao još avanturističnija i namjenski izgrađena klasa od Grupe B. Ugašena je nakon vrlo kratkog vremena, što znači da je Audijev Sport Quattro RS 002, koji je dizajniran kao prototip za seriju, vozilo vrlo malo ljudi.

image
1986 Audi Sport Quattro RS 002
Audi

Danas je Ken Block objavio novi videozapis u kojem vozi taj model, što ga čini šestom osobom koja ga je ikada vozila. Sudeći prema videozapisu, čini se kako je dobro iskoristio priliku, vozeći žestoko na pisti u blizini Audijevog muzeja.

Poznato je da je Sport Quattro S1 jako težak sprijeda, zbog čega je otežano upravljanje. I Block je došao do istog zaključka, napominjući da je Quattro RS 002, zahvaljujući srednje smještenom motoru, bolje uravnotežen automobil.

image
1986 Audi Sport Quattro RS 002
YouTube Screenshot

'Sport Quattro S1 bio je nevjerojatan, ali ova stvar [Sport Quattro RS 002] ima isti motor, doduše u boljem rasporedu, pa je zaista bilo zabavno osjetiti tu snagu u uravnoteženijem automobilu', kaže Block. 'Kada sam počeo osjećati što je sve spreman učiniti, odmah sam pomislio 'U redu, uspori'.

image
1986 Audi Sport Quattro RS 002
YouTube Screenshot

I doista, prava prednost Grupe S ne bi bila dodatna snaga s obzirom na to da su motori bili ograničeni na 306 KS (225 kW). FIA je planirala zahtijevati samo 10 homologiranih automobila od proizvođača, umjesto 200 potrebnih za natjecanje u Grupi B. To bi dovelo do kreativnijih dizajna, baš poput ovog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:40