BMW E39 M5

Video: Koliko je draži izgubio? Bavarski ‘dragulj’ je i dalje u dobrom stanju nakon 350.000 kmm

"Petica" E39 M5 mogao bi se opisati kao sportaš ‘u Armanijevom odjelu‘, imalo ih je s više od 300.000 kilometara na satu

BMW E39 M5

 YouTube Screenshot

Mnogo je stvari po kojima je BMW E39 M5 poznat. Mnogi tvrde da je ova generacija vrhunac bavarske Serije 5, a lako je razumjeti i zašto. Njegova kombinacija performansi i dinamike upravljanja učinila ga je miljenikom u automobilskim krugovima. Osim toga, dolazi isključivo uz šeststupanjski manualac.

E39 M5 mogao bi se opisati kao prvoklasni sportaš 'u Armanijevom odjelu', i teško bi bilo zamisliti jednoga s više od 300.000 kilometara na satu. Zašto? Pa zato što su ti automobili, baš zbog svog statusa u automobilskim krugovima, često ušuškani u garažama vlasnika i eventualno nekad vide sunčeve zrake vikendom.

image

BMW E39 M5

YouTube Screenshot

Međutim, postoji jedan vlasnik u Nizozemskoj koji ga vozi svakodnevno. Iako 346.000 kilometara može zvučati malo za, recimo, VW Passata trgovačkog putnika, na E39 M5 je to pravo postignuće. Ipak, često naglašavamo da postoji jasna razlika između kilometraže i općeg stanja automobila. Drugim riječima, automobil s malom kilometražom može izazvati neugodna iznenađenja kad se temeljito pregleda, i obratno.

image

BMW E39 M5

YouTube Screenshot

Tu inspekciju obavio je Joep Schuurman iz AutoWeeka. Ovaj E39 M5 model je iz 2000. godine i na sebi nosi samo nekolicinu naknadnih dijelova. Vlasnik ističe kako je auto uredno servisiran, te da je ugradio čvršće amortizere. Kočnice su također obnovljene, a podvozje je zaštićeno od potencijalne hrđe koju bi mogla uzrokovati nizozemska zima. Općenita ocjena Schurmana je da je ovaj M5 općenito u vrlo dobrom stanju.

image

BMW E39 M5

YouTube Screenshot

Ovo je čisti dokaz da kilometraža nije najbitnija brojka koju trebate gledati na automobilu. Zapravo, postoji jedan E39 M5 s još većim brojem na satu (u vlasništvu LegitStreetCarsa), a on je u još boljem stanju. Poruka je prilično jasna: ako brinemo o stvarima, one traju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:20