Koji je najbrži?

Video: Može li električni Tesla Model X pobijediti Ferrari SF90 i Lambo Aventador u utrci ubrzanja?

Aventador je možda najlakši, ali nismo sigurni ima li dovoljno snage da drži korak s dvojcem koji ispumpavaju četveroznamenkaste brojke

Utrka ubrzanja

 YouTube Screenshot

Tesla Model X Plaid jednostavno oduševljava. Električni crossover može primiti šestero ljudi, a ipak proizvodi više od 1000 konjskih snaga koje mogu nadmašiti čak i najsnažniji SUV na planetu s pogonom s unutarnjim izgaranjem. Ali može li parirati hibridnom hiperautomobilu i dobrom starom superautomobilu s V12 pogonom na ravnoj crti?

image

Tesla Model X Plaid

YouTube Screenshot

Carwow je želio odgovor na to pitanje pa je startnu liniju stavio Teslu Model X, Ferrari SF90 Stradale i Lamborghini Aventador SVJ. Treba napomenuti da je YouTube kanal već suprotstavio Model X i Aventador prije četiri godine, iako je to bilo između manje moćnih varijanti oba modela.

image

Ferrari SF90 Stradale

YouTube Screenshot

Ali prvo, usporedimo brojke. Tesla Model X Plaid, obiteljski SUV, ima dva električna motora koji generiraju nevjerojatnih 1020 KS i 1020 Nm okretnog momenta. Međutim, s težinom od 2539 kg, to je najteži automobil na startu, što bi moglo kompenzirati snagu koju proizvodi.

Ferrari SF90 pokreće twin-turbo 4,0-litreni V8 i tri elektromotora, koji zajedno razvijaju do 1000 KS i 800 Nm okretnog momenta. Također je lagan - teži samo 1570 kilograma.

image

Lamborghini Aventador

YouTube Screenshot

A zatim, Lamborghini Aventador SVJ, superautomobil koji je slučajno najlakši automobil od tri, težak samo 1525 kilograma. Njegov 6,5-litreni V12 možda ne proizvodi toliko snage kao Tesla Model X Plaid ili SF90, ali je i dalje impresivan s oko 790 KS i 720 Nm okretnog momenta.

S ovim brojkama znamo da će biti napeto, i sve bi se moglo svesti na najbolji launch. Aventador je možda najlakši, ali nismo sigurni ima li dovoljno snage da drži korak s dvojcem koji ispumpavaju četveroznamenkaste brojke. Pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 01:03