SAMO ZA ZNALCE

Video: Možete li uočiti razliku od 20 milijuna dolara između ovog pravog i lažnog Ferrarija?

Jedan od ovih 250 GT California Spidera potajno je BMW Z3 sa Corvetteinim Z06 7,0-litrenim V8 motorom

Ferrari 250 GT i replika

 YouTube Screenshot

Ne postoji ništa novog kad su u pitanju Ferrarijeve replike. Postoje desetljećima, a ljudi još uvijek žude za njima i stvaraju replike. A kada uzmete u obzir da original može koštati čak 20 milijuna dolara u svojoj najpoželjnijoj specifikaciji zatvorenih prednjih svjetala, nije ni čudo.

image

Ferrari 250 GT i replika

YouTube Screenshot

Pogotovo kad je BMW Z3 tako jeftin i postoje setovi poput DNA Automotive 2Fifty Cal koji čini transformaciju manje kompliciranom. Ali problem s ovim projektima je u tome što je pravilno oblikovanje tijela samo dio transformacije. Nikada nećete prevariti stručnjaka, ali da biste prevarili bilo koga, potrebno je kompletno izvaditi BMW-ovu unutrašnjost i još mnogo toga.

To je skup i dugotrajan posao, ali to je proces kroz koji je vlasnik jednog od ova dva automobila prošao tijekom trogodišnje transformacije.

image

Ferrari 250 GT i replika

YouTube Screenshot

Vlasnik iz Floride čak se potrudio zamijeniti standardni BMW-ov motor. Možda nije ugradio Ferrarijev V12, ali je zato 7,0-litreni LS7 V8 iz Corvette učinio posao. Također je detaljno razradio unutrašnjost tako da na prvi pogled izgleda kao prava stvar, ali ipak nudi električna sjedala i klima uređaj.

image

Ferrari 250 GT i replika

YouTube Screenshot

Vidjeli smo već mnogo replike, ali ono što je stvarno privuklo našu pozornost u ovom slučaju je što je vlasnik snimio svoju repliku rame uz rame s pravim automobilom kako bi naglasio koliko je sličan. I ne treba mnogo da uočite razlike: najočitiji je položaj kotača.

image

Ferrari 250 GT i replika

YouTube Screenshot

Zatim su tu i prozori na dužim vratima, a moderno vjetrobransko staklo previše je čvrsto i nije dovoljno uspravno. U unutrašnjosti možemo vidjeti BMW-ove ventilacijske otvore za grijanje, sigurnosne pojaseve te digitalni brojač kilometara.

image

Ferrari 250 GT i replika

YouTube Screenshot

Ipak, ovo nije replika od milijun dolara, to je običan BMW Z3 koji nosi haljinu od stakloplastike, i kada se toga sjetite, nije moguće ne biti impresioniran onim što je ovaj vlasnik postigao. Osim toga, s gotovo dvostruko većom snagom od originalnog 250 Spidera od 280 KS, Z3 bi pojeo original na ravnoj liniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:32