IMPRESIVNO

Video: pogledajte kako je Porsche oborio rekord u driftanju električnog automobila

Nakon što Chris Harris nije uspio u svom naumu, u Taycana je ušao Dennis Retera koji je odvozio preko 55 minuta po boku!
Taycan u obaranju rekorda
 Porsche

Novi dan, novi rekord! Tako bismo mogli na šaljiv način opisati nedavna događanja u auto industriji budući da smo u posljednjih nekoliko tjedana svjedočili rekordu Mercedesa sa AMG GT 4-Door modelom u svojoj klasi na Ringu, još jednom rekordu AMG GT Black Series modela koji je postao najbrži serijski model na Ringu, a tu je i neslavni "rekord" SSC Tuatare koji na kraju ipak nije vozio 532 km/h koliko je stajalo na mjeraču brzine, o čemu smo već pisali.

Danas pišemo o rekordu koji je i službeno potvrđen. Cijela priča kreće sa Porsche Taycanom sa stražnjim pogonom i, na početku videa - Chrisom Harrisom za upravljačem. Ideja pothvata? Oboriti rekord u driftanju električnog automobila. U videu vidimo kako Chris Harris dva puta pokušava odraditi driftanje od gotovo sat vremena, međutim nakon nekog vremena ipak gubi koncentraciju. Nakon dva pokušaja u auto sjeda Dennis Retera, instruktor Porschea koji u sljedećih 55 minuta odrađuje čak 210 krugova po boku, te se time upisuje u knjigu rekorda. Impresivno! Pogledajte video:

Vjerujemo kako će se neki od vas čitajući ovo sjetiti rekorda sa BMW-om M5 u kojem je instruktor Johan Schwartz driftao 8 sati, a pritom su u boku punili i gorivo. Tko zna, možda u budućnosti vidimo i takvo što sa električnim modelima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:43