DAVID I GOLIJAT

Video: Pogledajte kako je Suzuki Jimny pobijedio Hummera H2 u gotovo svakom off-road izazovu

I Suzuki Jimny (2018. - danas) i Hummer H2 (2002. - 2009.) su SUV-ovi s karoserijom na okviru s pogonom na sva četiri kotača

Hummer H2 i Suzuki Jimny

 YouTube Screenshot

Već znamo da se Suzuki Jimny pokazao izuzetno sposobnim izvan asfaltiranih staza, no kakav je pored moćnog Hummera H2? Carwow je odlučio provjeriti i odveo oba automobila u prirodu, testirajući njihove sposobnosti u brojnim terenskim izazovima.

I Suzuki Jimny (2018. - danas) i Hummer H2 (2002. - 2009.) su SUV-ovi s karoserijom na okviru s pogonom na sva četiri kotača, atmosferskim motorima, kutijastog oblika i velikim razmakom od tla. Međutim, ovdje njihove sličnosti prestaju.

Suzuki je opremljen 1,5-litrenim četverocilindričnim motorom koji proizvodi 102 KS (75 kW) i 130 Nm okretnog momenta. To se čini malo u usporedbi sa 6,2-litrenim V8 motorom koji proizvodi 398 KS (293 kW) i 563 Nm okretnog momenta u Hummeru. U isto vrijeme, Jimny teži malo više od 1000 kilograma, dok je Hummer težak okruglih 3000 kilograma. Također postoji velika razlika u otisku, s obzirom na to da je Hummer cijelih 162 cm dulji od Suzukija.

image

Suzuki Jimny

YouTube Screenshot

Prethodno navedene razlike su više nego očite u terenskim izazovima, pri čemu je okretan i lagan Suzuki najlakši za kretanje u uskim zavojima i najbrži uzbrdo unatoč golemoj razlici u izlaznoj snazi. Hummer H2 je opremljen aftermarket gumama za blato i teren koje predstavljaju prednost u odnosu na standardni Suzuki.

image

Hummer H2

YouTube Screenshot

Na kraju dana, Suzuki je pobijedio u gotovo većini izazova, a Hummer je uzvratio s nekoliko pobjeda zahvaljujući svojoj golemoj snazi. Što se tiče cijena, mogli biste kupiti dva Jimnyja po cijeni jednog H2, a ako dodamo tekuće troškove razlika je daleko veća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13