ZAKON JE ZAKON

Video: Policija zaustavila Bugatti Chiron Super Sport 300+ i nije imala milosti. Evo i zašto...

Čak i ako vozite jedan od najbržih serijskih automobila na svijetu, zakon se odnosi i na vas...

Bugatti Chiron Super Sport 300+

 YouTube Screenshot

Samo nešto više od polovice američkih država i nekoliko provincija u Kanadi još uvijek ne zahtijevaju prednju registarsku pločicu, dok je u Europi ona obvezna. Takav je slučaj i u Ujedinjenom Kraljevstvu, bivšoj članici EU, gdje se pločica mora zalijepiti na prednji kraj vozila. Čak i ako vozite jedan od najbržih serijskih automobila na svijetu, zakon se odnosi i na vas koliko god mislili da mu loše stoji i nagrđuje izgled.

Vlasnik Bugattija Chirona Super Sporta 300+ saznao je to na teži način, nakon što ga je zaustavila londonska policija jer na svojem hiperautomobilu nije imao obaveznu prednju tablicu. Imamo osjećaj da nije ni 'osjetio' kaznu od 100 funti (900 kuna), s obzirom da je imao 3,5 milijuna eura (26,5 milijuna kuna) za jednog od samo 30 Bugattijevih Super Sporta 300+.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+ (prva pošiljka)

Bugatti

Ipak, možemo ga razumjeti jer crna ljepotica stvarno izgleda mnogo bolje bez prednje registarske pločice. Chiron SS 300+ s upravljačem na lijevoj strani mogao bi biti jedan od osam automobila koje je Bugatti isporučio prije nekoliko mjeseci. Nešto je i posebniji od ostatka jer ga je vlasnik naručio s opcijskim Sky View krovom (dvije fiksne staklene ploče iznad vozačevog i suvozačevog sjedala).

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+ (prva pošiljka)

Bugatti

Zanimljivo je da se stražnji spojler postupno spušta kada se automobil ugasi umjesto da se u sekundi uskladi s karoserijom. Također možemo vidjeti da je zvijer sposobna za maksimalnu brzinu od 490 km/h prošla samo 367 kilometara, a kao i ostalih 29 primjeraka, završena je u crno-narančastoj temi iznutra i izvana.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+ (prva pošiljka)

Bugatti

W16 motor zvuči senzacionalno kada ga upalite i stvara nevjerojatnu buku čak i u 'leru'. Kao što je ranije objavljeno, Bugatti se povukao iz jurnjave za brzinskim rekordima, tako da bi Chiron Super Sport 300+ mogao s vremenom ostati kompanijin najbrži automobil ikada.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+ (prva pošiljka)

Bugatti

Dok je proizvodna verzija elektronički ograničena na 440 km/h, vlasnici od proizvođača mogu zatražiti da ukloni blokadu i otključa pune mogućnosti vozila na testnoj stazi Ehra-Lessien u vlasništvu Volkswagen grupe u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35