S MAGARCA NA KONJA

Video: Stara škola, ovako izgleda policijska potjera s jednom konjskom snagom

Policija na konjima u američkom gradu Albuquerqueu nedavno je lovila osumnjičenog za krađu u trgovini, a sve je snimljeno kamerom

Potjera na konju

Iz SAD-a nam često stižu spekularni video zapisi policijskih potjera u kojima bjegunci nemaju previše šanse. Tako je bilo i ovoga puta, no s tom razlikom da su policiji za hvatanje kriminalca ovoga puta bilo dovoljna "vozila" sa samo jednom konjskom snagom.

image

Potjera na konju

Policija na konjima u američkom gradu Albuquerqueu nedavno je lovila osumnjičenog za krađu u trgovini, a sve je snimljeno kamerom na tijelu policajca. Kada su se konji dali u galop, bjegunac nije imao previše izgleda i nesretnik je uhićen. Sada se suočava s višestrukim optužbama zbog krađe robe vrijedne više od 200 dolara, što je u SAD-u prekršaj za koji se može dobiti do godinu dana zatvora.

Dotični 30-godišnjak navodno je ukrao robu iz lokalnog supermarketa. Kad je policija dobila dojavu o krađi, patrola na konjima već je bila u blizini. Ubrzo su uočili bjegunca koji se dao u trk. Policajac na konju je više puta pozvao osumnjičenog da stane, a kada ovaj nije poslušao policijski konji su ga okružili te je vezan lisicama i odveden u stanicu. Policajci su ga optužili za krađu robe u vrijednosti od 230 dolara, bježanje i posjedovanje pribora za konzumaciju ilegalnih droga.

Ovo nije jednini video zapis ove neobične policijske jedinice. U listopadu 2023. godine narednik Mike Schroder je priveo čovjeka koji je udario konja na kojem je patrolirao.

Policajci naglašavaju da konji imaju jedinstvene prednosti nad automobilima. Ne samo da omogućuju policiji bolju vidljivost zbog povišenog položaja sjedenja, već omogućuju korištenje na mjestima gdje automobili ne bi mogli proći, a lokalni stanovnici ih vole i zbog njih rado pristupaju policajcima i komuniciraju s njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:02