KAKAV PROJEKT

Video: Što je neobično na fotki ove Mazde6? Vlasnik ju je preradio u drift zvijer, evo i kako

0va Mazda postoji već nekoliko godina. Riječ je o modelu iz 2016. godine i izvana izgleda potpuno tvornički, a ispod lima...

Mazda 6

 YouTube Screenshot

Sljedeća generacija Mazde 6 usvojit će sustav pogona na stražnje kotače i bit će dostupna s nizom rednih šestcilindričnih motora. Međutim, jedan čovjek već posjeduje Mazdu 6 sa stražnjim pogonom, a ona također koristi i V8 motor.

Riječ je o modelu iz 2016. godine i izvana izgleda potpuno tvornički. Međutim, "ispod kože" se radi o potpuno novom pogonskom sklopu. Iz tvornice je izvorno izašla s 2,0-litrenim SkyActive-G četverocilindričnim motorom, ali vlasnik nije bio zadovoljan s izlaznom snagom te je jedinicu zamijenio za 2,5-litreni SkyActiv-G koji je kasnije dobio i turbopunjač.

I dok bi to za većinu ljudi bilo i više nego dovoljno, automobil je zatim poslan OMAS tuning kući za neke značajnije nadogradnje. Mazdin motor je izbačen u korist 4,3-litrenog atmosferskog V8 iz Lexusa LS430.

Motor je korišten između 2000. i 2006. godine i tvornički je bio sposoban za 290 KS i 434 Nm okretnog momenta pri 3400 o/min. Uz motor, Mazda je dobila i drugi sustav prijenosa s postavkom pogona na stražnje kotače.

image

Mazda 6

YouTube Screenshot

Ubaciti V8 u motorni prostor Mazde 6 nije bio lak zadatak. Vatrozid i tunel za prijenos su zahtijevali neke preinake. Mazda je također opremljena novim sustavom hlađenja, ispušnim sustavom i spremnikom za gorivo, a stražnji kraj i podokvir je uzet iz Toyote Crown.

image

Mazda 6

YouTube Screenshot

Možda je najzanimljivija stvar kod ovog automobila činjenica da izvana izgleda kao svaka druga Mazda 6. Čini se da su zadržani čak i originalni naplatci. Štoviše, unutrašnjost također izgleda kao da je iz tvornice, osim crne alcantare preko upravljača i crvenih mjenjača na njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:45