Smart Summon mod

Video: Vlasnik ‘daljinski pozvao‘ svoju Teslu. Putem se zabila u avion od 14 milijuna kuna

Iako su detalji incidenta djelomično poznati, čini se da je vlasnik bio u blizini i da je želio da njegov Model Y dođe i pokupi ga

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Na društvenim mrežama se pojavio videozapis na kojem se Tesla Model Y zabila u privatni mlažnjak Cirrus Vision vrijedan 2 milijuna dolara (14 milijuna kuna) dok je bila u načinu rada Smart Summon. Vlasnik je navodno "pozvao" svoj automobil dok je bio nazočan na sajmu zrakoplovstva.

Iako su detalji incidenta djelomično poznati, čini se da je vlasnik bio u blizini i da je želio da njegov Model Y dođe i pokupi ga. Međutim, Model Y je putem udario u privatni zrakoplov straga, a ono što je zabrinjavajuće je da se Tesla nastavila kretati naprijed još nekoliko sekundi, udarajući u avion.

Podsjetimo, Smart Summon koristi lokaciju vlasnika pametnog telefona kako bi se dovezao do njega. Sustav zatim koristi nekoliko vanjskih kamera kako bi došao do svog odredišta bez ljudske pomoći.

Otkako je prvi put predstavljen početkom 2016. godine, Summon je dobio nekoliko ažuriranja. Vlasnik mora biti u neposrednoj blizini svog vozila kako bi Summon radio.

Teslina autonomna tehnologija je u posljednje vrijeme pod velikim kritikama. Tvrtka je nedavno donijela odluku da koristi samo kamere za autonomnu vožnju, a ne radare. Odluka se pokazala kontroverznom, jer većina automobilske industrije koristi radarske sustave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:12