PREMIJERA

‘Više ne koristi V8‘: Na Goodwoodu predstavljen Mercedes AMG C63 E Performance sa 680 KS

Četverocilindrični motor teži je 49 kg od starog V8, tako da bi trebao pridonijeti boljem upravljanju automobilom u cjelini

Mercedes C63 E Performance

 YouTube Screenshot

Već neko vrijeme viđamo špijunske fotografije nadolazećeg Mercedesa AMG-a C63 E Performance. Čini se da je automobil predstavljen na prošlotjednom Goodwood festivalu brzine.

E Performance još uvijek koristi istu kamuflažu koju je Mercedes koristio za AMG GT 63 S E Performance, ali ona otkriva više od bilo kojeg drugog omota koje smo do sada mogli vidjeti na prototipima. Uz to, ono što je vidljivo je upravo ono što smo očekivali: veći usisnici, šira karoserija, višekraki kotači koji uokviruju veće kočnice, pravokutni četverostruki ispušni vrhovi i agresivniji dizajn branika.

Međutim, najveća novost kod ovog automobila vijest je koje su se entuzijasti najviše bojali, a to je da je Mercedes izbacio V8 u korist hibridnog turbo četverocilindraša. Kao što je potvrđeno znakom pored automobila, C63 E Performance će proizvoditi nevjerojatnih 680 KS (500 kW) i 750 Nm okretnog momenta, što je 170 KS i 50 Nm okretnog momenta više od 4,0-litrenog biturbo V8 modela C63 S.

image

Mercedes C63 E Performance

YouTube Screenshot

476 KS (350 kW) od ukupne snage dolazi iz motora, koji je u suštini modificirana verzija M139 turbopunjenog 2,0-litrenog rednog četverocilindraša koji se nalazi u Mercedesovim modelima 45 S, dok ostalih 204 KS (150 kW) dolazi od elektromotora na stražnjoj osovini.

Četverocilindrični motor teži je 49 kg od starog V8, tako da bi trebao pridonijeti boljem upravljanju automobilom u cjelini, a snagu šalje na sva četiri kotača putem automatskog mjenjača s devet stupnjeva prijenosa i Mercedes AMG-ovim 4MATIC+ sustavom pogona na sve kotače.

image

Mercedes C63 E Performance

YouTube Screenshot

Činjenica da ovaj novi četverocilindraš stvara istu snagu kao stari V8 veliki je podvig sam po sebi, a kad se u obzir uzme i hibridni sustav, stvarno možemo vidjeti koliko je Mercedes spreman učiniti da pomogne ljudima zaboraviti na ta dodatna četiri cilindra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 21:25