premijera

Više od redizajna za Captur: Renault potpuno novim izgledom osvježio svoj popularni mali SUV

Novi Captur slijedi aktualni Renaultov dizajnerski trend jezik s upečatljivim LED svjetlosnim potpisom

Renault Captur redizajn

Godinu dana nakon redizajna Clija, Renault je odlučio pomladiti još jedan svoj prodajni hit mali SUV-Crossover Captur.

Novi Captur slijedi aktualni Renaultov dizajnerski trend jezik s upečatljivim LED svjetlosnim potpisom i novim logom. Kompletan prednji dio je promijenjen i sada izgleda osjetno drugačije, što baš nije uobičajeno za tipični redizajn automobila.

image

Renault Captur redizajn

Osjetno manje promjena je na stražnjem dijelu automobila gdje su svjetla zadržala prepoznatljivi oblik slova "C", ali sada imaju drugačiju grafiku. Renault straga također promijenio logo te blago pojednostavio odbojnik.

image

Renault Captur redizajn

Jedine značajnije promjene na boku su novi naplatci koji su dimenzija 17” do 19”, a tu su i nove boje. Kupci će moći birati između 14 boja i jednako toliko dvobojnih kombinacija.

image

Renault Captur redizajn

Novost je i oprema Esprit Alpine koja donosi logotipe u crnoj boji, crne okvire prozora, 19-inčne kotače s jedinstvenim dizajnom i druge dizajnerske ukrase na karoseriji.

image

Renault Captur redizajn

Unutrašnjost je samo blago promijenjena. Renault se pohvalio da je redizajnom uklonio svu kožu iz unutrašnjosti Captura, a također više neće koristiti kromirane elemente. Zaslon osjetljiv na dodir infotainmenta sada je povećan i ima dijagonalu od 10,4 inča, dok najveća digitalna ploča s instrumentima ima dijagonalu od 10,25 inča.

image

Renault Captur redizajn

Ovisno o opremi, novi Captur ima novi infotainment sustav OpenR Link s Googleovom tehnologijom koji se temelji se na Android Automotive 12 operativnom sustavu. To je prvi takav sustav u automobilu B-segmenta.

image

Renault Captur redizajn

Što se tiče prostranosti ništa nije promijenjeno, a ostala je i stražnja klupa koja se uzdužno pomiče za 16 centimetara. To omogućuje stvaranje više prostora za prtljagu ili putnike prema potrebi. Maksimalni kapacitet prtljažnika je 616 litara kada se stražnje sjedalo gurne maksimalno naprijed.

image

Renault Captur redizajn

Motorizacija je ostala vrlo bogata. Osnovni maleni trocilindrični 1,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem razvija 91 KS, a iznad njega se smjestila verzija s instalacijom za plin i istim motorom koji ima 100 KS.

image

Renault Captur redizajn

Za one željne više snage tu su 1,3-litreni blagi hibridi koji razvijaju 140 i 160 KS. Najštedljivija verzija je poznati E-Tech hibrid s 1,6-litrenim benzincem i snagom sustava od 145 KS. Verzija sa 160 KS serijski dolazi s automatikom, kao, logično, i hibrid.

image

Renault Captur redizajn

Renault još nije otkrio kada počinje prodaja i kolike će biti cijene. Osnovni “stari” Captur u Hrvatskoj trenutno košta 21.340 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:17