NEVJEROJATNO SPRETNI

Vlasnici nisu zaključali vrata automobila: Tada su neobični ‘provalnici‘ iskoristili priliku

Video pokazuje kako veliki četveronožni "provalnici" lakoćom otvaraju vrata dva parkirana automobila i ulaze u njih

Medvjedi provaljuju u auto

 YouTube Screenshot

Bilo da parkirate na javnom parkiralištu ili u vlastitom dvorištu, uvijek je važno zaključati vrata automobila. Posebice ako ste u krajevima gdje ima medvjeda. Video snimljen u blizini jezera Tahoe u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, pokazuje kako veliki četveronožni "provalnici" lakoćom otvaraju vrata dva parkirana automobila i ulaze u njih.

Sigurnosna kamera instalirana na kući uhvatila je dva medvjeda kako njuškaju oko pick-upa i SUV-a parkiranog u dvorištu. Videozapis objavljen na YouTubeu otkriva kako jedan medvjed nevjerojatno uvježbano otvara stražnja vrata pick-up automobila i ulazi u njega dok drugi medvjed provjerava i jede sadržaj vrećica u teretnom prostoru.

image

Medvjedi provaljuju u auto

YouTube Screenshot

Nakon toga dva se medvjeda sukobljavaju i jedan odlazi, odnoseći usput vrećicu dok drugi nastavlja provjeravati unutrašnjost pick-upa. No to ga očito nije zadovoljilo pa se okreće prema Jeepu i jednakom lakoćom otvara i njegova vrata te ulazi u njega. Video završava dok je medvjed još uvijek u drugom automobilu. Detalji o tome kakvu su štetu ovi "drski provalnici" napravili na automobilima nisu poznati, no sigurno je su vozila prošla barem s ozbiljnim ogrebotinama.

image

Medvjedi provaljuju u auto

YouTube Screenshot

Ovo nije prvi put da vidimo medvjede kako otvaraju vrata automobila. Iako je šteta u ovom slučaju mala i nitko nije nastradao, posebno nezgodno može biti ako se medvjed slučajno sam zatvori u automobilu. U tom slučaju životinje u panici redovito uništavaju čitavu unutrašnjost pokušavajući pobjeći iz automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 16:09