AKTUALNO

Vlasniku Tesle Model X dosadilo što su sve komande ‘na touch‘, pa sam ugradio fizičke tipke

Teslin pristup, kada je u pitanju interijer vozila, je minimalan što je više moguće, međutim nekima je to prekomplicirano

Tesla Model X

 X Screenshot

Iako mnogi kupci to cijene, postoje i oni koji izraze svoje nezadovoljstvo svaki put kada Tesla ukloni neki tradicionalni element iz kabine, kao što je zamjena ručica žmigavaca s tipkama na upravljaču na redizajniranom Modelu 3, a ovo je najnoviji primjer.

Većina ljudi ili voli ili mrzi takav pristup. Ali što učiniti ako vam se previše sviđa vaša Tesla, ali ne možete podnijeti korištenje središnjeg zaslona osjetljivog na dodir za pristup gotovo svim funkcijama vozila? Pa, jedan kineski vlasnik koji voli gumbe uzeo je stvar u svoje ruke i sam modificirao unutrašnjost svog Modela X, dodavši gumbe koji omogućuju pristup nekim od bitnih funkcija vozila.

U videu koji je na X podijelio @ray4tesla, možemo vidjeti da ploča postavljena točno ispod zaslona osjetljivog na dodir izgleda donekle slično onome što je Mercedes-Benz koristio na svojoj prethodnoj generaciji limuzina. Ukupno ima 12 gumba i čini se da su svi funkcionalni.

Neki od njih služe kao prečaci do određenih dijelova izbornika vozila, dok drugi pokreću izravne naredbe, poput gumba za otvaranje prtljažnika, ili onih za podešavanje prednjih sjedala, preklapanje bočnih retrovizora ili prelazak na sljedeću radio postaju.

Ovo je prilično cool mod ako ne možete živjeti bez gumba u svom automobilu, ali očito poražava cijelu svrhu minimalizma. Svakome svoje, valjda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:16