VIDEO

Vozač se zaustavio na cesti kako ne bi pregazio kornjaču: Uslijedila je prometna katastrofa

Snimka nadzorne kamere iz kamiona pokazuje sudar kojeg je izazvao ljubitelj životinja koji se zaustavio nasred prometne autoceste

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Iako nikad ne razmišljamo o tisućama kukaca koje svake godine ubijamo našim automobilima, većina nas bi učinila sve što je u našoj moći da izbjegne ubijanje malo većeg stvorenja na cesti - osim ako to ne znači riskiranje ljudskih živote. No, jedan američki vozač izložio je desetke vozača opasnosti svojim ludim pokušajem spašavanja kornjače koja je prelazila prometnu autocestu na Floridi (SAD),

Sve se to dogodilo kada je kada je neimenovani vozač primijetio kornjaču kako prelazi autocestu u okrugu Walton. Zadivljujuće, odlučio ju je spasiti da je ne zgnječe manje oprezni vozači i odlučio stati kako bi pomogao. Ali umjesto da povuče svoj kamionet na središnju traku ili zaustavnu traku koja je počinjala odmah ispred, odlučio je jednostavno stati točno nasred ceste.

Nesreća koja je uslijedila snimljena je video kamerom iz kamiona koji ga je pratio u susjednoj traci i na kraju pokazuje kako je kamion udario u najmanje dva druga vozila. Nevjerojatno, otkriveno je da je kornjača neozlijeđena i policija kaže da je premještena u obližnje jezero.

"Svi možemo učiniti nešto kako bismo zaštitili divlje životinje i prirodne stanovnike naše velike države", potvrdio je ured šerifa okruga Walton u objavi na Facebooku. “Samo po mogućnosti ne nasred ceste.” “Iako nisu bile loše namjere, pokušaj izbjegavanja ili pomoći životinji koja se probila na prometnu cestu može uzrokovati ozljede opasne po život putnicima u prometu”.

"Dakle, kada se u budućnosti nađete u ovoj teškoj situaciji i pitate se trebate li skrenuti ili ne, ili trebate li se zaustaviti i zaštiti životinju, nadamo se da će odgovor sada biti očigledan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:54