pogledajte VIDEO

Vozio praznom cestom, a onda šok: Čak 6000 ovaca blokiralo cestu, no za to nije predviđena kazna

Nije neuobičajeno da rančeri u Wyomingu koriste javne ceste za premještanje svojih stada s pašnjaka, ili na zimska područja

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

U sceni koja izgleda kao da je iz klasičnog westerna, ogromno stado ovaca blokiralo je autocestu u blizini Cokevillea, u Wyomingu, uzrokujući prometni zastoj u tom području. Incident koji se dogodio nedavno, za zimskog dana snimljen je i objavljen na YouTube kanalu ViralHog.

Wyoming, poznat po golemim otvorenim prostorima i kaubojskoj kulturi, deveta je država po veličini u SAD-u, ali ima najmanju populaciju, s manje od 600.000 ljudi. Zbog toga su prometne gužve rijetkost u državi.

Na snimci se vidi kako kauboj na konju pomiče stado ovaca sredinom ceste. To je, naravno, uzrokovalo kašnjenje vozača, uključujući i onoga koji je poslao video.

Treba napomenuti da nije neuobičajeno da rančeri u Wyomingu koriste javne ceste za premještanje svojih stada s pašnjaka ili na zimska područja. Tradicija premještanja stoke na ovaj način datira još od ranih dana stočarstva na američkom zapadu. Marljivi rančeri i kauboji tog vremena morali su koristiti sva raspoloživa sredstva kako bi premjestili svoju stoku s jednog mjesta na drugo.

image

Wyoming, SAD

Profimedia

Iako će nekima prizor ovaca koje blokiraju cestu 2023. godine biti pomalo apsurdan, za mnoge stanovnike Wyominga to je samo još jedan dan u životu države u kojoj je kaubojska kultura još uvijek živa i zdrava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:17