pogledajte video

Vozio tramvajskom prugom, zapeo za tračnice pa izazvao prometni kolaps: ‘Jako mi se žurilo!‘

Uništene gume, kotači i ovjes skupocjenog Range Rovera rezultat su bezumne vožnje po tračnicama

Vožnja po pruzi

 Youtube screenshot

Svugdje na svijetu ima vozača koji nemaju strpljenja stajati u gužvama i koji su spremni odabrati najrazličitije načine kako bi skratili put, zaobišli promet i stigli na odredište prema vlastitom planu. Ponekad i po cijenu vožnje tramvajskom prugom.

Međutim, takav se plan vožnje "kreativnom prečacem" za ovog vozača Range Rovera u Turskoj pokazao kobnim. Naime, na poznatom istanbulskom mostu Galata u samom središtu ove milijunske "košnice" namijenjenom prometu vozilima i tramvajima, u tom je naumu zapeo kotačima za prugu, probušio gume i oštetio ovjes te pritom potpuno blokirao tramvajski promet, javlja turska Ülke TV.

Video nadzorne kamere do kojeg je došla OdaTV pokazuje kako je vozač jurio niz prugu, prije nego što je zapeo na visokim tračnicama i oštetio luksuzni SUV.

Range Rover Sport je ostao zaglavljen između tračnica, unatoč vozačevim višestrukim pokušajima da pokuša izaći.

Stigla je i policija kao i vučna služba, promet je bio zaustavljen duže vrijeme što je izazvalo kolaps na prilazima, a zanimljivo, u videu možemo vidjeti kako je vozač potpuno opušten jedući pecivo i pijući vodu. Range Rover je odšlepan, vozač je podvrgnut testu na alkohol i droge, a je li bio pozitivan nije poznato, no kazna za vožnju po prugi i izazivanje kolapsa transporta osoba i roba na najkritičnijem mjestu u gradu sigurno neće biti beznačajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:58