VREMEPLOV

Ostao projekt: Jeste li znali da se tajni prototip Alpine W19 iz 2007. temeljio na Nissanu 350Z?

Kroz ovaj program željelo se saznati kako bi se Alpine mogla vratiti kroz novi sportski model Renault grupe

Alpine W19

 Renault

Koliko je samo auto projekata ostalo u ladici zaborava.l.. Baš kao i ovaj projekt Alpine W19, tajni koncept automobila iz 2007. koji je nastao na bazi Nissana 350Z i koji nikad nije ugledao svjetlo dana.

Kroz ovaj program željelo se saznati kako bi se Alpine mogla vratiti kroz novi sportski model Renault grupe. Njegovo polazište je bio 350Z. Sinergije između Nissana i Renaulta povećale su se savezništvom između obje marke, a ovo je bio jedan od projekata.

image

Alpine W19

Renault

Spomenuti projekt W19 interno je nazvan Alpine Berlinetta s atmosferskim 3.5-litreni V6 Nissanovim strojem smještenim sprijeda koji je proizvodio između 280 i 310 KS, povezan sa 6-stupanjskim manualcem koji je svu snagu prenosio na stražnje kotače.

image

Alpine W19

Renault

Namjera Renaulta, koji je i stavio svoj logo na haubu, bila je odati počast legendarnom Alpine A110 kroz korištenje dvostrukih prednjih svjetala i kupolastog dizajna krova inspiriranim klasikom. Možemo reći da je ovaj koncept automobila poslužio kao korijen za novi Alpine A110.

image

Alpine W19

Renault

Činjenica da je svoj rad temeljio na Nissanu 350Z značila je bitno smanjenje troškova za Renault, jer je koristio vrlo zanimljivu šasiju i blok motora, bez da je morao platiti njihov razvoj. Ne zna se kada je projekt W19 točno odbačen, ali je istina da je Alpine kasnije stigla s većom snagom, jer se za nju Renault snažno zalagao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:30