POVIJESNO OKUPLJANJE

Tamo je sve počelo: Na povijesnoj stazi u tijeku je jedno od najvećih okupljanja Aston Martina

Izložbeni automobili bit će parkirani u muzeju Brooklands. Na samom početku bit će A3, najstariji preživjeli Aston na svijetu.

2022. AHMT Festival

 AHMT

Stotine povijesnih i modernih modela Aston Martina okupit će se u muzeju Brooklands ovog vikenda. Očekuje se da će to biti jedno od najvećih okupljanja automobila ove marke ikada, a događaj će pratiti povijest proizvođača automobila do njegovih samih početaka.

Izložbeni automobili bit će parkirani u muzeju Brooklands i bit će organizirani po epohama. Na samom početku sajma bit će A3, najstariji preživjeli Aston Martin na svijetu.

image

2022. AHMT Festival

AHMT

Treći Aston Martin ikad napravljen, A3, u vlasništvu je Aston Martin Heritage Trusta (AMHT), koji ga je 2006. vratio na izvorne specifikacije. Sada se predstavlja kao 1921., a pokreće ga 1,5-litreni motor od 11,1 KS (8,2 kW). Unatoč tim naizgled neimpresivnim brojkama, 1923. bio je u stanju obići stazu Brooklands brzinom od 136 km/h.

Doista, staza Brooklands je dugo bila dio legende Aston Martina. Njegova izvorna tvornica nalazila se samo 16 kilometara od staze i tamo se održala prva automobilska utrka britanskog proizvođača. 1922. godine Aston Martin je postavio 10 svjetskih rekorda u jednom danu na stazi.

image

2022. AHMT Festival

AHMT

Staza je također bila važan ispitni centar za prijeratna cestovna vozila marke. Kao rezultat toga, svi prisutni vlasnici vozila proizvedenih prije 1939. dobit će priliku voziti se Test Hillom kako bi ponovno stvorili scene iz povijesti staze.

Vlasnici modernijih Aston Martina, u međuvremenu, dobit će priliku obići muzej Brooklands, kupovati na brojnim štandovima i obići pop-up AMHT muzej koji prikazuje povijest marke.

image

2022. AHMT Festival

AHMT

“Oduševljeni smo što slavimo povijest i nasljeđe Aston Martina u fantastičnom muzeju Brooklands”, rekao je Rob Smith, predsjednik AMHT-a. “Veliki dio ranih utrka Aston Martina odvijao se u Brooklandsu, ali mi ćemo slaviti cijelu povijest marke. Od najstarijeg Aston Martina na svijetu do najnovijeg modela Valkyrie i svega između. Radujemo se što ćemo ugostiti entuzijaste i vlasnike da vide naše izložbe i sudjeluju u sjajnom danu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:35