KOREJSKA RAKETA

Video: Ovo je novi Hyundai i20 N Rally1, bolid za novu eru WRC-a s hibridnim pogonom

Ispod poklopca nalazi se 1,6-litreni četverocilindarski turbo benzinac te električni motor od 100 kW

Hyundai i20 N Rally1

 Hyundai

Nova sezona WRC-a koja će se i ove godine voziti u Hrvatskoj, započinje 15. siječnja ceremonijalnim otvaranjem sezone, a Hyundai je upravo službeno predstavio trkaći automobil i20 N Rally1 koji će se natjecati protiv Toyote GR Yaris Rally1 i M-Sport Forda Pume Rally1. Kako novi propisi propisuju, svi natjecatelji će koristiti hibridni pogon, a nova Rally1 klasa znači oproštaj s WRC klase.

Novi Hyundaijev trkač usvaja linije nove generacije gradskog modela i20 N, a dodan je ekstremni aero bodykit uključujući široke prednje i stražnje blatobrane, agresivnije redizajnirane branike, središnje smješten završetak ispuha, te masivno stražnje krilo s ekstenzijama. Izgled trkaćeg automobila izgleda atraktivno u svjetlo i tamno plavoj te narančastoj boji i na naplatcima s više krakova za asfalt s gumama Pirelli P-Zero.

image

Hyundai i20 N Rally1

Hyundai

Ispod poklopca nalazi se 1,6-litreni četverocilindarski turbo benzinac s izravnim ubrizgavanjem koji radi zajedno s električnim motorom koji proizvodi 100 kW i 180 Nm za ukupnih oko 500 KS kad se koristi sav potencijal oba pogona.

image

Hyundai i20 N Rally1

Hyundai

Snaga se prenosi na sva četiri kotača putem 5-stupanjskog sekvencijalnog mjenjača, dok će baterija od 3,9 kWh s kućištem od ugljičnih vlakana biti izvor energije za e-motor. Baterija će se puniti iz regenerativnog kočenja, ali i iz vanjskog izvora napajanja između faza.

image

Hyundai i20 N Rally1

Hyundai

Predsjednik Hyundai Motorsport GmbH Scott Noh uvjeren je da imaju sve što je potrebno da se bore za treću konstruktorsku titulu (nakon 2019. 2020.) te se nadaju i vozačkom naslovu. Vozači su Thierry Neuville i Ott Tänak dok će sjedalo trećeg automobila dijeliti novak Oliver Solberg i veteran Dani Sordo. Sezona starta od 20. do 23. siječnja relijem Monte Carlo, dok Hrvatska očekuje svjetski reli spektakl od 21 do 24. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:43