OVO VOLIMO

Pizza s pršutom za dvoje! Kako napraviti tijesto i što sve dodati u nadjev, evo recepta

 Sergey Nazarov/Getty Images
Kada vam se jede pizza i baš ste voljni ruke umočiti u zdjelu s brašnom, ovo je recept koji će vam dobro doći
Kada vam se jede pizza i baš ste voljni ruke umočiti u zdjelu s brašnom, ovo je recept koji će vam dobro doći

Za tijesto (ako radite domaće):

250 g glatkog brašna (tip 00 ili univerzalno)

5 g suhog kvasca (ili 15 g svježeg)

150 ml tople vode

1 žličica soli

1 žlica maslinova ulja

Za nadjev:

100 g rajčice passate (ili domaći umak od rajčice)

1 žličica maslinova ulja

1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan, po želji)

150 g mozzarelle (svježe ili ribane)

80-100 g pršuta (narezanog na tanke ploške)

6-8 cherry rajčica (prepolovljenih)

šaka svježe rikole

sol i svježe mljeveni papar

Po želji: par kapi aceta balsamica (balzamični preljev)

Pomiješajte kvasac s toplom vodom i pričekajte 5 minuta. Dodajte brašno, sol i maslinovo ulje te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže 1-2 sata dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 250 °C s plehom unutra. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i stavite na papir za pečenje. Premažite passatom pomiješanim s maslinovim uljem i češnjakom, posolite, pa dodajte mozzarellu i cherry rajčice. Pecite 8-12 minuta dok rubovi ne porumene, a sir se otopi. Izvadite pizzu, dodajte pršut, rikolu i po želji pokapajte balzamičnim octom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
25. srpanj 2025 08:01