
Za tijesto (ako radite domaće):
250 g glatkog brašna (tip 00 ili univerzalno)
5 g suhog kvasca (ili 15 g svježeg)
150 ml tople vode
1 žličica soli
1 žlica maslinova ulja
Za nadjev:
100 g rajčice passate (ili domaći umak od rajčice)
1 žličica maslinova ulja
1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan, po želji)
150 g mozzarelle (svježe ili ribane)
80-100 g pršuta (narezanog na tanke ploške)
6-8 cherry rajčica (prepolovljenih)
šaka svježe rikole
sol i svježe mljeveni papar
Po želji: par kapi aceta balsamica (balzamični preljev)
Pomiješajte kvasac s toplom vodom i pričekajte 5 minuta. Dodajte brašno, sol i maslinovo ulje te zamijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da se diže 1-2 sata dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 250 °C s plehom unutra. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i stavite na papir za pečenje. Premažite passatom pomiješanim s maslinovim uljem i češnjakom, posolite, pa dodajte mozzarellu i cherry rajčice. Pecite 8-12 minuta dok rubovi ne porumene, a sir se otopi. Izvadite pizzu, dodajte pršut, rikolu i po želji pokapajte balzamičnim octom.
Komentari
0