PRAVILA NAGRADNE IGRE

PRAVILA NAGRADNE IGRE pod nazivom "POGODI GDJE SAM"

Na temelju odredbi Zakona o igrama na sreću (NN br. 87/09) i Pravilnika o priređivanju nagradnih igara (NN br. 08/10), EPH Magazini d.o.o., Koranska 2, Zagreb, MB: 02294532, OIB: 43944998144 (u daljnjem tekstu: Priređivač) uz suglasnost Ministarstva financija klasa: UP/I-460-02/13-01/113 urbroj: 513-07-21-07/13-3 od 18.veljače 2013, u Zagrebu, donosi sljedeća:

PRAVILA NAGRADNE IGRE

pod nazivom

"POGODI GDJE SAM"

Članak 1.

EPH Magazini d.o.o. (u daljnjem tekstu: Priređivač), Zagreb, Koranska 2, MB: 02294532, OIB: 43944998144, priređuje nagradnu igru pod nazivom "POGODI GDJE SAM" (u daljnjem tekstu: Nagradna igra) koja se provodi putem SMS poruka u dva nagradna kola, a ovim pravilima uređuje način i uvjete sudjelovanja u nagradnoj igri, način izvlačenja dobitnika nagrada, rokove za ostvarivanje prava na nagradu i druga pitanja važna za priređivanje nagradne igre i sudjelovanje u njoj. Svrha priređivanja nagradne igre je promocija magazina OK!.

Članak 2.

Nagradna igra organizira se u magazinu OK!, putem SMS poruka u 2 kola, a traje od 28. veljače do 20. travnja 2012.g.

Trajanje kola:

1. kolo traje 25.02. do 20.03.2013.

2. kolo traje 25.03. do 20.04.2013.

Članak 3.

Pravo na sudjelovanje u Nagradnoj igri i pravo na nagradu imaju fizičke osobe, čitatelji OK!-a (u daljnjem tekstu: Sudionici) koji su najkasnije na početni dan Nagradne igre punoljetni državljani Republike Hrvatske.

Zadatak čitatelja je da pronađu fotografiju mobitela u magazinu i pošalju SMS koji sadržava kod i broj stranice na kojoj se nalazi fotografija mobitela.

Pravo na sudjelovanje u Nagradnoj igri ostvaruje se slanjem poruke na broj telefona 60141 (2,40kn) s kodom OKM+broj stranice, te osobnim podacima sudionika (ime, prezime i adresa), nakon čega Sudionik ulazi u bubanj za izvlačenje nagrade. Svaki sudionik može poslati sms neograničen broj puta u vrijeme trajanja pojedinog kola nagradne igre te time ostvaruje pravo na sudjelovanje u nagradnoj igri neograničeni broj puta. U mjesečno izvlačenje svakog kola ulaze svi čitatelji koji su do 20. u mjesecu (ožujku odnosno travnju) u ponoć, poslali SMS sa ispravnim tekstom i podacima. Nerazumljivi podaci smatrati će se nevažećima.

Članak 4.

Nagradna igra ima dva kola (od veljače do travnja). Po isteku nagradnog kola izvlače se ukupno tri dobitnika.

Izvlačenje dobitnika održat će se u prostorijama priređivača uz prisustvo Povjerenstva za izvlačenje i to:

Izvlačenje 1. kola – 21. ožujka 2013. u 12 sati

Izvlačenje 2. kola – 21. travnja 2013. u 12 sati

Izvlačenje dobitnika provesti će se slučajnim odabirom izvlačenjem Sudionika koji su stekli pravo sudjelovanja u Nagradnoj igri. Povjerenstvo za izvlačenje (tri predstavnika Priređivača) će prilikom izvlačenja dobitnika sastaviti Zapisnik o podacima dobitnika i tijeku javnog izvlačenja. Zapisnik ima službeno i obvezujuće značenje za sve Sudionike Nagradne igre.

Popis dobitnika svakoga nagradnog kola objaviti će se na portalu www.jutarnji.hr zadnjeg ponedjeljka u mjesecu.

Članak 5.

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati osobe koje od Priređivača i njegovih povezanih društava ostvaruju naknadu po osnovi radnog odnosa, honorarnog rada, autorskog djela, ugovora o službi odnosno sličnog ugovornog odnosa, kao ni članovi njihovih užih obitelji.

Pravo na nagradu, u slučaju da je izvučen kao dobitnik, može ostvariti samo sudionik osobno. Samo iznimno, u slučaju izričitog zahtjeva i privole dobitnika, Priređivač može dopustiti da pravo na nagradu ostvaruje druga osoba koju on naznači u svom zahtjevu. Potpis dobitnika nagrade na navedenom zahtjevu mora biti ovjeren kod javnog bilježnika.

Ova Pravila biti će objavljena na portalu www.jutarnji.hr dana 25.2.2013. g.

Članak 6.

Mjesečna nagrada (nagrada svakog nagradnog kola) je mobitel i tri majice.

1. nagrada: mobitel + majica – 700,00 kn (PDV uključen)

2. nagrada: majica – 20,00 kn (PDV uključen)

3. nagrada: majica – 20,00 kn (PDV uključen)

Vrijednost svakog nagradnog kola iznosi 740,00 (PDV uključen).

Ukupna vrijednost nagradnog fonda za dva nagradna kola iznosi 1.480,00kn (PDV uključen).

Navedene su tržišne cijene nagrada na dan priređivanja nagradne igre, odnosno na dan podnošenja Ministarstvu financija zahtjeva za izdavanje suglasnosti. Priređivač se ograđuje od mogućnosti promjene vrijednosti nagrada do koje bi moglo doći zbog promjena u tržišnim cijenama, pa za takve eventualne promjene niti u kojem slučaju ne snosi ikakvu odgovornost.

Članak 7.

Sudionici prema čl. 3. ovih Pravila pristaju na sudjelovanje u Nagradnoj igri i pristaju da njegovi osobni podaci budu objavljeni u skladu sa člankom 8. ovih Pravila, te izjavljuju da prihvaćaju prava i obveze iz ovih Pravila.

Članak 8.

Sudionici dobitnici nagrada sudjelovanjem u Nagradnoj igri pristaju na objavu svojih osobnih podataka i ovlašćuju Priređivača da koristi njihove osobne podatke i fotografije, bez prava na bilo kakvu naknadu, u svrhu javne objave rezultata Nagradne igre, kako prilikom dodjele nagrada, tako i u objavi reportaža ili sličnih materijala vezanih uz Nagradnu igru.

Članak 9.

Ostvarena nagrada ne može se mijenjati za novac, drugu robu ili usluge.

Priređivač nije obvezan isporučiti nagradu upravo onih karakteristika (boja) proizvoda koji su prikazani na ilustraciji.

Popis dobitnika svakoga nagradnog kola objaviti će se na portalu Jutarnji hr zadnjeg ponedjeljka u mjesecu ožujku odnosno travnju.

U slučaju da se u nagradnu igru uključi manje sudionika od broja nagrada koje su predviđene nagradnim fondom, dodijeliti će se onoliko nagrada koliko je u nagradnoj igri sudjelovalo sudionika, nepodijeljene ili nepodignute nagrade bit će prodane na javnom natječaju, a sredstva ostvarena prodajom uplaćena u korist državnog proračuna.

Članak 10.

Dobitnici nagrade koji su ispunili uvjete iz ovih Pravila imaju pravo preuzeti nagradu u roku od 30 dana od dana objave dobitnika na portalu Jutarnji hr. Ukoliko dobitnik ne preuzme svoju nagradu u roku o 30 dana, Priređivač će dobitnika ponovo obavijestiti, te mu odrediti dodatni rok od 8 dana za preuzimanje nagrade. Ako dobitnik niti u naknadnom roku ne podigne nagradu gubi na nju pravo, a dalje se primjenjuju odredbe Pravilnika o priređivanju nagradne igre. Dobitnik je dužan svoj identitet prilikom preuzimanja nagrade potvrditi osobnom iskaznicom. Prigodom preuzimanja nagrade dobitnik nagrade ili njegov punomoćnik potpisati će potvrdu o preuzimanju nagrade.

Članak 11.

U trenutku preuzimanja nagrade, odnosno potpisa sporazuma o preuzimanju nagrade ili pak istekom dodatnog roka za preuzimanje nagrade prestaju sve obveze i odgovornosti Priređivača prema dobitniku.

Priređivač nagradnih igara snosi troškove nabave i čuvanja nagrada te slanja nagrade poštom dobitnicima koji nisu iz Zagreba.

Dobitnik samostalno snosi sve ostale troškove, odnosno sve troškove posljedično vezane uz samo preuzimanje nagrade.

Članak 12.

Priređivač može ne provesti odnosno zastati s provođenjem jednog od ili više kola nagradne igre, ili cjelokupne nagradne igre, ili isto prekinuti ako ga razlozi tzv. više sile, za koje u trenutku organiziranja nagradne igre nije znao niti je mogao znati, spriječe da nagradnu igru provede odnosno nastavi sukladno ovim Pravilima.

U slučaju nastupa okolnosti iz prethodnog stavka, Priređivač će sudionike obavijestiti o prekidu Nagradne igre javno, putem dnevnog tiska.

Članak 14.

Sudionici će se upoznati s Pravilima nagradne igre objavom na portalu www.jutarnji.hr dana 25.2. 2013.g.

Sudjelovanjem u Nagradnoj igri svaki sudionik prihvaća prava i obveze iz ovih Pravila.

Za sporove koji ne budu riješeni mirnim putem nadležan je Općinski građanski sud u Zagrebu.

Članak 15.

Priređivač se obvezuje 5% utvrđene vrijednosti nagradnog fonda odmah uplatiti u korist Hrvatskog crvenog križa.

Članak 16.

Ova Pravila stupaju na snagu s danom objave na portalu www.jutarnji.hr.

Sudjelovanjem u nagradnoj igri svaki sudionik prihvaća sva prava i obveze utvrđene ovim Pravilima.

EPH Magazini d.o.o.

Janko Goleš, član Uprave

Tomislav Wruss, član Uprave

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 05:53