MEDITERANSKA PREHRANA

BRZA PRIPREMA, VRHUNSKE SVJEŽE NAMIRNICE I DAŠAK MORA: To je ono što ova četiri recepta čini savršenim izborom za vruće dane!

Mediteranska prehrana nezamisliva je bez vrhunskih namirnica i jednostavnih specijaliteta koje možete pripremiti u tren oka nakon povratka s plaže ili posla, pogotovo ako ste osuđeni provesti najtoplije dane u godini na gradskim ulicama...
 Getty Images/iStockphoto
Mediteranska prehrana nezamisliva je bez vrhunskih namirnica i jednostavnih specijaliteta koje možete pripremiti u tren oka nakon povratka s plaže ili posla, pogotovo ako ste osuđeni provesti najtoplije dane u godini na gradskim ulicama...

Upravo je ljeto idealno vrijeme za brojne kombinacije kojima se sljubljuju morskih plodovi i povrće, a koje će našem tijelu pružiti užitak i pritom imati pozitivan učinak na naše zdravlje. Upravo zato poznata malostonska obitelj Šare, koja stoji iza uspješnih restorana Bota Šare u Zagrebu, Split i Dubrovniku, preporučuje četiri jela koja će vam dati svježinu i dobar energetski unos, a šarenilom namirnica pritom oduševiti vaše bližnje. Morska salata dobar je izbor za predjelo, a s malo limunova soka pripremite ukusno latinoameričko jelo ceviche od kozica i gofa koje ćete začiniti malostonskom solju i maslinovim uljem kako biste mu onaj pravi dalmatinski okus. Orzoto od sipe specijalitet je Bote, a vrlo ga je lako napraviti u vlastitom domu. Ječam je visokovrijedna namirnica koja u spoju sa sipom, bijelim vinom i češnjakom daje savršen ljetni obrok. Za brzi zalogaj pripremite srdele na malo drugačiji način pa iznenadite ukućane ovim zdravim ribicama u tempuri i poslužite ih uz svježe sezonsko povrće. Ova lagano probavljiva hrana trebala bi nam svakodnevno biti na jelovniku, a s ova četiri recepta obogatite svoj!

Ceviche od kozica i gofa

Orzoto od sipe

Morska salata

Srdele u tempuri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2025 17:21