Francuska kuhinja

Nicoise salata s tunom

Prava hrana za dušu!
 Getty Images/iStockphoto

Koja je idealna za ove vruće dane! Prepuna je okusa i prilično zasitna tako da se svakako radi o cjelovitom obroku koji će zadovoljiti i one najinstančanijih nepca. Jednostavno ju je pripremiti i nakon što ju napravite će vam sigurno postati ljubimica ljetnih obroka.

Inače, nicoise je pojam koji označava priloge koji idu uz određena jela. Dresing za ovu salatu je iznimno lagan, kako za pripremiti tako i za vaš gladni želudac! Bacite se na pripremu, da nam ne ogladnite čitajući!

Trebat će vam:

400 g Ledo mediteranske mješavine
500 g Ledo tuna odreska
200 g krumpira
3 jaja
100 g rukole
pola šalice crnih maslina
8 žlica maslinovog ulja
3 žlice vinskog octa
2 žličice senfa
1 žlica sjeckanih listića peršina
1 žličica sušenog ružmarina
sol i papar

traditional nicoise tuna salad
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Odreske tune začinite solju, paprom i ružmarinom. Prelijte ih maslinovim uljem. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Krumpir narežite na kockice. Kuhajte ga u slanoj vodi oko 20 minuta. Pirjajte Mediteransku mješavinu na maslinovom ulju oko 10 minuta. Za preljev pomiješajte senf, ocat, maslinovo ulje i peršin. Pomiješajte krumpir s Mediteranskom mješavinom. Dodajte više od pola preljeva. Tvrdo kuhana jaja narežite na četvrtine. Narežite tunu. Serviraje rikolu. Dodajte Mediteransku mješavinu s krumpirom, crne masline, tvrdo kuhana jaja, tunu i ostatak preljeva.

Isprobajte i ukusni ljetni ratatouille te povrtni quiche!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:54