Kuhinjski tetris

Ako vam slaganje hrane u zamrzivač izaziva glavobolju, ovaj trik bi vam se mogao svidjeti

 Vlg/Getty Images/istockphoto
Osim što ovaj način skladištenja pruža više prostora, donosi i druge benefite

Koliko puta vam se dogodilo da u zamrzivaču nemate mjesta za novi paket mesa? Pa onda gurate hranu u posljednju slobodnu rupicu, premještate već zamrznute namirnice iz pretinca u pretinac, preslagujete... i jedva nekako zatvarate vrata zamrzivača vjerojatno misleći kako u skorije vrijeme više ništa ne smijete staviti u škrinju. A istovremeno i slavite malu pobjedu jer vam ladica ili vrata od pretinca ni ovog puta nisu pukla pod pritiskom svega što je u njima. Ne znamo za vas, ali pouzdano znamo kako mnogi među nama uopće ne prepakiravaju namirnice, već ih u kupovnoj i nerijetko prevelikoj i nezgrapnoj ambalaži trpaju u hladnjak i zamrzivač. Ako ste i vi među njima i nikad nemate mjesta u ovom korisnom kuhinjskom uređaju, vrijeme je da razmislite o načinima kako uštedjeti dragocjen prostor.

image
Qwart/Getty Images/istockphoto

Jedan od njih donosi i mnogima dobro znana Caz Mooney s Instagram profila @irishbudgeting, koja kreira sadržaj na temu kako uštedjeti u kuhinji. Uz recepte za jela do 5 eura Caz, inače i autorica knjige savjeta za uštedu novca, podijelila je i savjet koji će mnogima dobro doći, a tiče se upravo teme o kojoj pišemo - uštedi mjesta u zamrzivaču. Naime, ona je odlučila kupljeno mljeveno meso izvaditi iz originalne ambalaže, te ga staviti u zip vrećice. Zatim ga je izvaljala valjkom za tijesto čime je uštedjela na prostoru. Naravno, poput nje, i vi možete odrediti količinu mesa koju želite zamrznuti u komadu, jer ćete ga tako moći lakše odmrznuti i uštedjeti.

Na sličan način možete zamrznuti i gotova jela, primjerice juhu i gulaš koje inače vrlo vjerojatno zamrzavate u većim plastičnim posudama. Naravno, tad vam ne treba valjak, ali vam treba čvrsta vrećica sa zip zatvaračem. Isto je s povrćem, bobičastim voćem, kremama, tjesteninom... Jednom kad se naviknete da sve što možete zamrznete u vrećice jednakih dimenzija i lijepo uredno složite, imat ćete i više mjesta u zamrzivaču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:09