Prava poslastica

I jednostavno i preukusno: Za pečeni kukuruz uopće vam nije potreban roštilj

 Elena_hramowa/Getty Images/istockphoto
Dok su neki među nama navikli jesti ga isključivo kuhanog, drugi ne mogu odoljeti mirisu pečenog
Dok su neki među nama navikli jesti ga isključivo kuhanog, drugi ne mogu odoljeti mirisu pečenog

Ljeto je mnogima omiljeno godišnje doba, a to nije samo zbog dugih i toplih dana. Jedan od razloga, ako ne i važnijih, je bogatstvo namirnica kojima je bogata ova sezona. Pa tako, dok jedni ne mogu zamisliti ljeto bez lubenice i dinje, drugi bez breskve i nektarine, treći bez kupina, borovnica ili šljiva, oni četvrti ushićeni su zbog domaćeg kukuruza, koji nas sve koji ga volimo svojim okusom i mirisom momentalno vraća u djetinjstvo.

image

Nabavite li domaći kukuruz, napravite ga kako najviše volite

Pexels

No, da biste uživali u ovoj poslastici ne morate je nužno uvijek kuhati i jesti kuhanu, pogotovo ako vam je draži okus pečenog kukuruza. Međutim, kako su temperature posljednjih dana doista visoke, da ne kažemo nepodnošljive, tako ideja o paljenju roštilja i nije najbolja odluka. Umjesto toga upalite pećnicu i s jednakim guštom uživajte u jednostavnoj pripremi, a pritom ga možemo obogatiti i dodatnim začinima.

image

Ovih dana zaista je nepodnošljivo toplo da bismo stajali uz roštilj

Unsplash

Trebat će vam:

2 srednja klipa kukuruza (po osobi)
25 g maslaca
sitna morska sol
začini po želji

Priprema:

Ako ste nabavili domaći i neočišćen, kukuruz ogulite i očistite ga od "kose", odnosno kukuruzne svile. U manjoj posudi rastopite maslac. Potom svaki klip premažite otopljenim maslacem i začinite. Osim soli, uz kukuruz dobro prija dimljena mljevena paprika, čili, peršin, timijan, a neki rado stave i češnjak u granulama.

Kad je začinjen, kukuruz umotajte u aluminijsku foliju (svaki posebno), i pecite oko pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 ºC. Nakon toga uklonite foliju s kukuruza i pecite još 10 minuta.

Ako volite sir, pečeni kukuruz možete posuti i naribanim topivim sirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 17:52