Dovoljno je par žlica

Idući put kad radite šlag za kolače, ubacite ovaj sastojak da bude još ukusniji i stabilniji

Ovaj korak oslobodit će vam vrijeme da spremite još neku poslasticu bez da u zadnji tren morate miksati šlag

Najjednostavniji i vjerojatno najbrži način kako određeni desert možete učiniti još bogatijim i zasitnijim, neovisno o tome od čega je izrađen, svakako je dodavanje šlaga. Kada ne dolazi iz boce, nego je ručno rađen od vrhnja za šlag, odmah je ukusniji, a rado ga stavljamo na svježe voće, u čašice s raznim kremama na bazi pudinga ili pak kao dodatak uz brojne slatke pite, a da o šlagu i vrućoj čokoladi ni ne govorimo. Nađe se slatka namjena za šlag u svakoj sezoni, a kada je voće osobito sočno i slatko, hladni šlag može doći kao dobrodošlo osvježenje.

image
Fcafotodigital/Getty Images

Kao što svi kućni slastičari jako dobro znaju, kod šlaga je nezgodno što je najljepše teksture neposredno prije posluživanja, što nekada zna uvaliti u škripac, pogotovo ako je na meniju još cijeli niz drugih jela koje želite poslužiti obitelji i prijateljima. Ipak, pripremiti ga unaprijed nije sasvim nemoguće, osobito ako ga malo doradite.
image
Miniseries/Getty Images

Sve što vam treba je malo grčkog jogurta! Ova metoda osobito će se svidjeti onima koji tučeni šlag smatraju teškim slastičarskim sastojkom jer mu dodaje malo kiseline. Naravno, u šlag se može ubacivati i kiselo vrhnje, ali grčki jogurt će na nježniji način šlag učiniti još ukusnijim za jesti. Potrebna je svega jedna žlica grčkog jogurta na 240 ml vrhnja za šlag, a pritom je važno da koristite obični punomasni grčki jogurt.
image
Miki1988/Getty Images/istockphoto

Dodatna kiselkastost ovako spremljenog šlaga dobro će vam doći ako poslužujete slađi desert jer će vam pomoći izbalansirati okuse. A ekstra masnoća koju grčki jogurt dodaje u šlag pomaže mu održati i strukturu tijekom stajanja. To znači da ćete ovako spremljeni šlag moći držati neko vrijeme u hladnjaku bez da se raspadne i razdvoji, što će vam osloboditi prostora za sve druge zabavne aktivnosti koje ste planirali u kuhinji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:16