PREJEDNOSTAVNO!

Kako savršeno ispeći komad ribe baš svaki put? Kažu da s ovim trikom nema greške

 Jasper Koster/Unsplash/
Jedan dodatak koji sigurno imate u svojoj kuhinji potreban vam je da napravite savršenu riblju večeru

Zamislite situaciju: u goste vam dolazi prijatelj kojeg dugo niste vidjeli i želite ga počastiti nečime zbilja posebnim ili, primjerice, djevojka koja vam se baš jako sviđa, a na redu je treći spoj i večeru ste odlučili pripremiti sami. Pred vama je savršeno filetiran komad ribe u koji ste, prateći upute s interneta ili gledajući YouTube video, već i do sada uložili dosta vremena kako biste odstranili svaku kost. Na redu je pečenje. Vadite tavu, kada se dobro zagrijala, dodajete ribu, a onda - potpuni promašaj. Koža se zalijepila za dno tave i pokušavate je špatulom spasiti tako da što manje oštetite vaš savršeni komad ribe. Iako druga polovica to možda neće niti primijetiti, za vas je večera ovdje već na pola propala.

image
Kcline/Getty Images

Budući da je ovaj scenarij izgledan čak i u kuhinji onih iskusnijih, možda nije na odmet obratiti pozornost na video koji smo pronašli na Instagram profilu Chef Steps. Riječ je, naime, o jednostavnom triku pomoću kojeg vam se koža baš nikada neće zalijepiti za dno tave, a uvijek ćete dobiti lijep, sočan komad ribe s hrskavom kožom. Tajna je, naime, u komadu papira za pečenje!

image
Ca Creative/Unsplash/

Odrežite manji komad, dodajte malo ulja, ribu začinite i stavite na papir za pečenje okrenutu tako da koža gleda prema dolje. Pecite na dobro zagrijanoj tavi dok ne dobijete hrskavu kožicu. Okrenite, kratko pecite s druge strane, a zatim poslužite uz povrće ili umak po želji. Ovaj trik posebno se odnosi za tave debljeg dna.

image
Nathan Dumlao/Unsplash/

Kako su napisali u opisu videa, na ovaj način riba se neće zalijepiti i nećete je trebati otpuštati špatulom. Sve što trebate je usredotočiti se na temperaturu i proces pečenja i dobit ćete savršeno pečenu ribu s ravnomjerno zapečenom, hrskavom kožom kakvu obično dobivate u restoranima.

Kako to izgleda, pogledajte u videu u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:50