JESENSKI KLASIK

Korak po korak: Ovo je jedini recept za cimet rolice koji će vam ove sezone trebati

 Berislava Picek/Cropix
Sezonska slastica idealna je za svaku priliku pa će stoga dobra ideja biti pripremiti je unaprijed, smrznuti i koristiti po potrebi

Za pripremu omiljene jesenske slastice najprije će biti potrebno pripremiti dizano tijesto, no to vas ne treba ustrašiti. Bitno je pridržavati se omjera te opisa postupka izrade i uspjeh je zajamčen.

image
Berislava Picek/Cropix

Za pripremu tijesta trebat će vam:

130 ml toplog mlijeka
21 g svježeg kvasca (pola kockice)
15 g šećera (1 velika žlica)
500 g glatkog brašna
Pola žličice soli
1 žlica praška za pecivo
170 g čvrstog jogurta
1 jaje

Za pripremu nadjeva trebat će vam:

100 g omekšalog maslaca
120 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta

Za preljev će vam trebati:

120 g krem sira
100 g šećera u prahu
50 g omekšalog maslaca
1 vanilin šećer

Priprema:

1. Pripremite sve sastojke sobne temperature.

image
Berislava Picek/Cropix

2. U mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni. U zdjelu stavite sve suhe sastojke te dodajte zapjenjeni kvasac, jaje i jogurt te umijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite da se diže najmanje sat vremena.

image
Berislava Picek/Cropix

3. Dignuto tijesto radi lakšeg valjanja stavite na papir za pečenje i razvaljate u pravokutni oblik približnih dimenzija 45 x 35 cm.

image
Berislava Picek/Cropix

4. Po tijestu rasporedite smjesu za nadjev koja se sastoji od maslaca, smeđeg šećera i cimeta.

image
Berislava Picek/Cropix

5. Tijesto zarolajte u štrucu.

image
Berislava Picek/Cropix

6. Oštrim nožem režite rolice na debljinu od 2,5 cm te slažite u namašćenu posudu za pečenje.

image
Berislava Picek/Cropix

7. Rolice ne lijepite jednu uz drugu jer se još prije pečenja moraju dizati minimalno dvadeset minuta. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite preljev.

image
Berislava Picek/Cropix

8. Tek izvađene rolice iz pećnice premažite prethodno pripremljenim umakom od krem sira, šećera u prahu i maslaca.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2021 15:29