ZABORAVITE UKRASNE STAKLENKE

Mnogi rade veliku grešku pri čuvanju začina, evo kako ih skladištiti kako bi trajali dulje

 Ratul Gosh/Unsplash/
U slučaju da začine držite u prozirnim staklenkama kako bi izgledali urednije, razmislite još jednom...

Iako nam police s malim staklenkama ispunjenim začinima na prvu izgledaju lijepo i uredno, to je zapravo potpuno pogrešan način skladištenja, objasnila je za The Guardian Rachel Walker, osnivačica tvrtke Rooted Spices i jedna od autorica knjige "The Modern Spice Rack". Ona, naime, savjetuje da začine čuvate u neprozirnim posudama, daleko od sunčeve svjetlosti i topline.

"Nemojte ih držati čak ni preblizu pećnice, ali nemojte ih niti gurnuti u pozadinu ormarića jer postoji mogućnost da ćete na njih potpuno zaboraviti", objasnila je.

Dodali bismo i da je najbolje da su začini dobro zatvoreni pa ih svakako, ako ih kupujete u papirnatim vrećicama, prebacite u tamne posudice i držite u ladicama ili ormarićima.

image
Chistina Rumpf/Unsplash/

Još jedan od dobrih savjeta koji stručnjaci spominju u tekstu The Guardiana jest i da je najbolje kupovati cijele začine pa nabaviti mali električni mlinac za mljevenje.

"Razlika između tostiranja već mljevenih i korištenja svježe mljevenih začina je ogromna", rekla je chefica Cynthia Shanmugalingam i dodala kako će rok svježe mljevenih začina biti oko 12 mjeseci dok je rok unaprijed mljevenih začina 6 mjeseci.

image
Andy Holmes/Unsplash/

Na kraju, dodaju, ne bojte se eksperimentirati sa začinima, koristite ih i u slatkim i u slanim jelima. Razmislite o tome da mjesto klasične kombinacije soli i papra koristite, primjerice, za‘atar, dok u slastice možete dodati muškatni oraščić ili čak sjemenke komorača pržene na maslacu. Više dobrih ideja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:01