KAKO ČUVATI JAGODE?

Mnogi se kunu da s ovom metodom jagode ostaju svježe čak do dva tjedna, evo je li zbilja tako

 Berislava Picek/Cropix
Čuli ste za trik s pohranom jagoda u staklenke? Evo što trebate znati o ovoj popularnoj metodi

Nedavno smo bili u berbi jagoda i, kada smo ih oprali i spremili u hladnjak, već idućeg dana primjetili smo da su se na pojedinim plodovima pojavile naznake truljenja. Kako bismo ih održali svježima dulje, odlučili smo pretražiti internet i pronaći najučinkovitiji način skladištenja. Naišli smo tako i na brojne komentare korisnika društvenih mreža koji se kunu u spremanje jagoda u staklenke.

Jagode se, naime, mogu spremiti u klasičnu staklenku koja vam je ostala od, primjerice, krastavaca, te bi tako spremljene, kažu mnogi, trebale izdržati čak i do dva tjedna. Jagode prije spremanja nije potrebno prati, već ćete to napraviti prije same konzumacije.

Naišli smo tako i na test na The Kitchna, u sklopu kojeg su ovu metodu isprobali te došli do rezultata koji govore da je nakon tjedan dana u staklenci više od polovice jagoda ostalo svježe. Dio koji je omekšao, bio je onaj dio jagoda koje su stajale na dnu staklenke, a to se dogodilo upravo zbog težine gornjih jagoda. No, veći dio ipak je ostao svjež i netaknut te je ova metoda proglašena jednom od najučinkovitijih.

Ipak, iako je ova metoda prilično dobar odabir, na kraju su zaključili kako ipak nije najpraktičnija. Naime, pola kilograma jagoda, koliko obično stane u jednu mjericu, teško je staviti u tek jednu staklenku pa će vam tako, rasporedite li ih u nekoliko, one ipak zauzeti nešto više mjesta u hladnjaku. U slučaju da vam to ne predstavlja problem, savjetujemo da ovaj način skladištenja svakako isprobate i u omiljenim bobicama uživate još malo dulje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:16