U srcu grada

Na ovoj zagrebačkoj terasi jede se pizza s premium sastojcima po povoljnoj cijeni, nude i posebnu aktivnost!

 Ustupljena fotografija
Mnogima će se svidjeti što u jelovniku Rooftopa 215 mogu pronaći različite vrste pizze Napoletane.

Povratak u realnost nam teško pada pa potkraj kolovoza tražimo asocijacije, mirise i okuse mora da barem još malo guštamo u ljetnim užitcima. Srećom, Zagreb još uvijek odiše tišinom ljeta, stoga smo se bacili u potragu za idealnim mjestom koji nudi sve od ranije navedenog i pronašli ga vrlo brzo – na Trešnjevci. Smještena nasuprot studentskog doma, novootvorena pizzerija ne nudi samo ukusne pizze, već stvara i nezaboravno iskustvo koje prelazi granice gastronomije.

Na ovom mjestu je jedna stvar sigurna – pizza dobiva potpuno novu dimenziju. Na vrhu zgrade u Selskoj 215, u prostorima bivše pizzerije Baschiere, smjestila se pizzerija Rooftop 215, koja se, osim s novouređenim unutrašnjim prostorom, može pohvaliti i raskošnom terasom.

image
Ustupljena fotografija

Mnogima će se svidjeti što u jelovniku Rooftopa 215 mogu pronaći različite vrste pizze Napoletane. Njena posebnost je u tome što se priprema s rajčicama uzgojenima na obroncima vulkana Vezuva i mozzarelle od zaštićene vrste sira, a ljubitelji ove pizze padaju na njenu meku i prozračnu koricu koja zaokružuje tanku i sočnu unutrašnjost.

No, jeste li se ikada zapitali kada je i kako nastala Napoletana?

Povijest pizze seže unatrag tisućama godina, sve do vremena Babilona, Egipta i drugih drevnih kultura koje su stvorile preteče današnjeg jela, a zatim su ih u antičkoj Grčkoj i Rimu unaprijedili dodajući maslinovo ulje i mediteranske začine.

Međutim, pizza kakvu danas jedemo nastala je u Napulju, u srcu Italije kada su se pizza majstori dosjetili dodati mozzarellu i umak od rajčice, koji su i danas nezaobilazni sastojci. U ulicama tog grada 1830. godine rođena je i prva pizzerija na svijetu, Antica Pizzeria Port‘ Alba, čije se ime sačuvalo kroz stoljeća, a koja i dalje otvara vrata gostima s jednakim žarom.

Pizza Napoletana ima zaštićeno zemljopisno podrijetlo u Europskoj uniji, a umijeće napuljskih pizza majstora upisano je 2017. godine na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine.

Premium sastojci

Slični okusi ovog ‘‘remek djela‘‘ nalaze se i u Rooftopu 215 gdje pizza majstori Napoletane obogaćuju premium sastojcima, tako da će posjetitelji sa svakim zalogajem biti na drugom, autentičnom mjestu. Okusi umaka od rajčica San Marzano vode na putovanje duž Amalfijske obale, gdje izobilje sunca obogaćuje rajčice nevjerojatnom slatkoćom. Svaki zalogaj podsjećat će na duge, sunčane dane i raskošne vinograde. Ravnodušnim ne ostavlja ni sir mozzarella Fior di Latte Taglio Napoli koji je tijekom godina postao istinski izraz talijanskog umijeća proizvodnje sira.

Na povjetarac s obale Napuljskog zaljeva asocira sir mozzarella di Buffala, a na tople obiteljske kuhinje podsjeća šunka Prosciutto Cotto. Pršut Crudo smatra se sinonimom za talijansko umijeće sušenja mesa, a goveđi pršut Bresaola Fior Pascoli nosi karakterističnu slanoću i bogatstvo okusa, izazivajući osjećaj putovanja kroz najskrivenije pokrajine Italije. No, sve nabrojano samo je dio namirnica i dodataka koje restoran nudi svojim gostima, a svi oni u raznim kombinacijama tvore pizze za ‘‘prste polizati‘‘.

image
Ustupljena fotografija

Od klasične Margherite pripremljene sa sirom mozzarella di Buffala, sirom grana padano Duro, bosiljkom i umakom od rajčica San Marzano. Preko Vege s brokulom, ljubičastim lukom, gljivama, svježim cherry rajčica i pesto umakom. Pa sve do Tuna pizze s komadićima tune, kaparijem i umakom od žute rajčice Datterini te Bresaole s goveđim pršutom Bresaola fior Pascoli.

image
Ustupljena fotografija

Za one koji žele drukčije iskustvo Rooftop 215 nudi širok spektar opcija. U jelovniku se kriju slasni sendviči s mortadelom, pršutom, bresaolom i još mnogo toga. Ukoliko gosti žude za osvježenjem u svakom trenutku mogu naručiti neodoljive salate burratina, feta, tuna i bresaola će također zadovoljiti nepce.

image
Ustupljena fotografija

A svi ljubitelji slatkog ovdje će definitivno uživati. Kolač od kokosa i lješnjaka, bakina torta, kolač od pistacije i čokolade te čokoladna kuglica - svaka slastica nosi priču za sebe.

image
Ustupljena fotografija

Za ljubitelje zabave nude i dodatne atrakcije pa ne moraju odlaziti na drugo mjesto. U svojih 640 novouređenih unutarnjih i 200 vanjskih kvadrata ova pizzerija je smjestila bilijarske stolove s profesionalnom opremom poput one koja se koristi na europskim prvenstvima. Dynamic 3 stolovi s platnima Ivan Sionis te kuglama Duramith Pro TV pružaju zanimljivo iskustvo. Ukupno ih je deset i time ovaj prostor čine jedinstvenim u Hrvatskoj. Upravo je zbog toga ovo mjesto idealno za opušteno druženje ili za organiziranje team buildinga, slavlja i različitih poslovnih događaja.

image
Ustupljena fotografija

Ovim potezom Rooftop 215 pokazuje da prati najnovije trendove sportskih aktivnosti. Naime, prema provedenim istraživanjima tržišta opreme za bilijar i snooker, očekuje se da će veličina tržišta opreme porasti s 334,27 milijuna američkih dolara u 2023. godini na 386,20 milijuna do 2028. godine. Ove brojke svjedoče tomu da su bilijar i snooker sve popularniji širom svijeta. Posljednjih godina povećao se broj sportskih barova, posebice u Kini i Indiji te sportskih dvorana, rekreacijskih centara i klubova koji svojim članovima nude opremu za biljar i snooker, a postali su must have i u različitim odmaralištima te hotelima.

image
Ustupljena fotografija

Osim svega navedenog, ono što definitivno krasi ovu oazu je nevjerojatna terasa na kojoj se spektakularni zalasci sunca pretvaraju se u nestvarnu sliku. Svaki zalogaj i gutljaj postaju još bogatiji uz ove impresivne prizore.

Ako biste radije u ovim bogatim okusima uživali u toplini vlastitog doma, Rooftop 215 dostavu radi pute platformi i telefona istaknutog na stranicama, ali isključivo vlastitim dostavljačima.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Rooftopom 215.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:00