DOBRA IDEJA

Ne bacajte tekućinu u kojoj su stajale masline, iskoristiti je možete na puno pametniji način

 Sergeyryzhov
Kada vam ponestane maslina, ne brinite, tekućinu iz teglice u kojoj ste ih kupili možete iskoristiti na nekoliko načina

Kada pripremate pizzu ili kakvu dobru ljetnu salatu i ponestane vam maslina, to i ne mora biti toliko loša vijest. Naime, kako piše Bon Appetit, tekućina u kojoj stoje masline može se iskoristiti na nebrojeno mnogo načina i jelima daje još bolji, kiselkastiji i zanimljiviji okus. U pitanju je zapravo voda začinjena soli i bogatom aromom maslina, a već i žlica ili dvije ove tekućine svakodnevnim jelima može dati potpuno novu dimenziju.

Autorica Katy Frank navodi kako tekućinu od maslina ponajviše koristi kod pripreme jela različitih kuhinja za koje je i kuhanje s maslinama karakteristično, a kao primjer navodi dodavanje nekoliko žlica klasičnom umaku od rajčice, umacima za salatu, povrtnim juhama te dodaje i kako za dodatnu dozu okusa, koju kap tekućine iz maslina voli ubaciti i u vodu u kojoj kuha rižu ili tjesteninu. U svom tekstu pojašnjava i kako je dodatak tekućine u kojoj su stajale masline dobra opcija upravo zato što jačinu okusa vrlo lako možete prilagoditi svom ukusu.

Na kraju, osim što će vaša jela učiniti još ukusnijima, iskorištavanje vode u kojoj su stajale masline dobra je i ideja i u slučaju da ne volite stvarati previše otpada u kuhinji. Na taj ćete način iskoristiti baš svaki dio maslina, a i staklenku možete sačuvati pa je kasnije koristiti za pripremu zimnice ili neku drugu namjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:57