Sam svoj chef u kuhinji

ORGANIZACIJA U KUHINJI: Tek počinjete kuhati? Ovi će vam savjeti pomoći!

Poznati Izraelski kuhar Ali Levij pokazuje kako se priprema izraelska kuhinja.
 Biljana Gaurina / EPH
Prvi koraci nikad nisu baš laki, ali zato su oni u kuhinji barem – slatki. Sigurni smo da imate člana obitelji kojem se možete obratiti da vam pomogne gasiti kuhinjske požare ili pak prijatelje koji suvereno vladaju štednjakom i pećnicom, ali bez obzira na to, nudimo nekoliko savjeta koji bi vam u početku kulinarskog života mogli dobro doći.

Priprema je pola posla

Pripremite ono što vam je potrebno prije nego što uopće počnete kuhati. Pitate se zašto kuhanje na televiziji izgleda tako jednostavno? Zato što sve namirnice čekaju već unaprijed pripremljene.

Ne okrećite meso vilicom

Koristite hvataljku – dragocjeni sok iz mesa može pobjeći kroz rupice koje će za sobom ostaviti vilica dok ga okrećete.

Kupite si prešu za izradu pirea

Izgleda kao velika preša za češnjak i garantira da ćete pogoditi pravu teksturu pirea baš svaki put. Savršena je za izradu krumpirovog tijesta te će vam garantirati mekane njoke uvijek!

Nikad ne kuhajte s vinom koje ne biste popili

Ako vam se ne bi svidjelo u čaši, neće vam se svidjeti ni u tanjuru. Nakon što alkohol ispari kuhanjem, on ostavlja jedan poseban okus koji je bolji što je bolje vino koje koristite za kuhanje.

Krem juhe najlakše je napraviti štapnim mikserom

Mnogo lakše nego blenderom jer se juha ne mora pretakati. Štapni mikser će vam savršeno izmiksati sastojke.

Kad želite zasladiti umak, dodajte mu malo mrkve

Mnogo bolja opcija nego šećer. Istina je da ćete morati potrošiti poveću količinu mrkve, ali sve za zdravlje!

Uglavnom nećete pogriješiti stavite li rešetku u pećnicu na srednju prečku

Iznimku učinite kad to recept od vas baš izričito traži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:09