JEDNOSTAVNO

Ostalo vam je blagdanske torte i keksa? Pomoću ovih trikova ostat će svježi još dulje

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Napravili ste najbolju novogodišnju tortu, ali je niste uspjeli pojesti? Ne brinite, imamo trik koji će vam pomoći da ostane svježa

Na Instagram profilu America‘s Test Kitchen naišli smo na trik kojim biste mogli spasiti slatke ostatke s novogodišnjeg slavlja i pomoću kojeg ćete u sočnoj torti za koju ste se posebno potrudili uživate još dulje. Sve što vam treba je etažer za tortu s poklopcem ili bilo kakva druga posuda u koju inače spremate ostatke torte i - jabuka bez kore.

Smjestite jabuku uz tortu i pustite da stoji u hladnom prostoru ili hladnjaku. S obzirom na to da jabuka sadrži dosta soka, upravo će on održati biskvit sočnijim i kremu spasiti od sušenja, a vama ostaviti dovoljno svježu slasticu u kojoj možete uživati još neko vrijeme. Pripazite sam da je ne čuvate predugo, komponente koje sadrže jaja u hladnjaku je dobro držati tek do tjedan dana.

SOČAN BISKVIT S MAKOM

image
Berislava Picek/Cropix

Bez obzira jesu li u pitanju čupavci ili torta od vanilije, ovaj trik vrijedi upamtiti pa ga se prisjetiti i kada vam ostane torte ili kolača s rođendanskih slavlja.

Također, na istom profilu pronašli smo i savjet kako što dulje svježima održati i kekse. Ovog puta umjesto jabuke, koristite šnitu kruha. Stavite je u posudu s keksima, dobro zatvorite i držite u smočnici ili na kuhinjskom stolu. Kekse iz posude vadite po potrebi te ih gostima poslužite na tanjuru ili posebnoj zdjelici.

PRHKI KEKSI S ČOKOLADOM

image
Marko Miscevic/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:09