VIRALNO

Ovaj trik trebao bi dati odgovor na vječno pitanje - kako što brže omekšati maslac? Testirali smo ga

Osim toga, donosimo i jedan još jednostavniji koji će imati isti učinak, a nećete trebati upljati tanjur i čašu

Sezona pečenja (ili barem planiranja) blagdanskih keksića već je odavno otvorena i svaka pomoć je dobodošla pa smo zato, kada smo naletjeli na najnoviji viralan trik, odmah požurili testirati ga. Riječ je o jednostavnijem načinu omekšavanja maslaca za koji će vam trebati tek čaša, malo vruće vode i pet minuta vremena.

image
Lidija Lončarić/

Maslac prepolovite po dužini, stavite na tanjur, preklopite čašom u koju ste ulili vruću vodu pa je izlili, a zatim ostavite da tako stoji pet minuta. Za to vrijeme pripremite ostatak sastojaka i kada na red dođe dodavanje maslaca u zdjelu on bi, tvrde svi koji su ovaj trik isprobali, trebao biti spreman.

Kako dobro znamo da nema ništa gore nego kada se u receptu traži omekšali maslac, a mi smo previše nestrpljivi da bismo čekali pa proces često ubrzavamo na najrazličitije načine (primjerice, topljenjem maslaca, čime se dobiva drugačiji učinak), trik smo odmah odlučili testirati. Maslac smo odrezali, stavili na tanjurić, a zatim prekrili čašom u kojoj smo do tog trena držali vruću vodu. Na maslac smo potom zaboravili na četiri, pet minuta i kada smo podigli čašu, on je zbilja bio spreman za korištenje.

image
Unsplash/

Stoga, u slučaju da ste često u takvim situacijama nestrpljivi kao i mi, savjetujemo da ga isprobate i sami. Ili, još jednostavnije, maslac narežete na manje komadiće, pričekate nekoliko minuta i on će biti mekši i spreman za korištenje. Na vama je samo da odaberete metodu i uronite ruke u zdjelu s brašnom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:51