Tajna dobre pizze

U popularnoj zagrebačkoj pizzeriji otkrili ključan sastojak zbog kojih im se gosti godinama vraćaju

 Press
U vremenu kada se lako poseže za kompromisom, oni ostaju dosljedni izvornosti i kvaliteti
U vremenu kada se lako poseže za kompromisom, oni ostaju dosljedni izvornosti i kvaliteti

Smještena u samom središtu grada, Pizzeria Park u zagrebačkoj Martićevoj ulici utjelovljuje duh gostoprimstva i kulinarske izvrsnosti, nudeći pizze koje spajaju talijansku tradiciju i hrvatsku strast prema vrhunskoj gastronomiji, o čemu smo vam pisali i u našoj recenziji. Stoga, osim u ljude i njihovo znanje, kao važnu stavku njihove dosljedne kvalitete ističu i proizvode provjerene kvalitete. Tvrtka Mia Familia već godinama gradi most između Italije i Hrvatske kao specijalizirani distributer vrhunskih talijanskih prehrambenih proizvoda te pažljivo bira partnere čiji su proizvodi sinonim za autentičnost, tradiciju i kvalitetu. Jedan od njih je i obiteljska tvrtka Nolano, čiji je najpoznatiji proizvod rajčica San Marzano DOP, a ključan je sastojak upravo pizze zagrebačke Pizzerije Park.

image
Press

Pitate li se u čemu je tajna, odgovor je u rajčici. Naime, ova rajčici dolazi iz srca Kampanije, uzgajana je isključivo na vulkanskom tlu podno Vezuva, u regiji Agro Sarnese-Nocerino i Agro Nolano. Zahvaljujući spoju mineralnog tla, blage klime i morskog povjetarca iz Napuljskog zaljeva, rezultat je - voli se pohvaliti proizvođač -vrhunski plod bogatog okusa. San Marzano DOP rajčica prepoznatljiva je po izduženom obliku, bogatoj boji i punom, slatkasto-kiselom okusu. Svaka se pažljivo ručno bere, prerađuje i pakira pod strogim uvjetima kako bi zadržala prirodan okus, sočnost i nutritivnu vrijednost - sve ono što je čini posebnom.

image
Press

Više od šezdeset godina iskustva i predanosti kroz tri generacije, filozofija je izvrsnosti i dugogodišnje posvećenosti koja čini Nolano nezaobilaznim imenom u lancu opskrbe autentičnih talijanskih pizzerija diljem Europe. Njihova kontrola nad cijelim procesom omogućuje potpunu sljedivost, transparentnost i nenadmašnu kvalitetu.

U spoju s vještinama pizzaiola iz Pizzerije Park, Nolano rajčica postaje temeljni dio vrhunske pizze.

image
Press

"Slatkoća rajčice s dozom kiselosti savršeno se uklapa na pizzi koja dobiva izraženiju crvenu boju i bogatiji okus. Naši gosti su primijetili razliku otkako koristimo Nolano rajčicu i spremni su odabrati najbolje jer znaju da uz vrhunski pripremljenu pizzu jedu autentične, premium sastojke", ističe tim pizzerije.

Imidž pizzerija u posljednje se vrijeme mijenja, vrhunski sastojci i bogatija ponuda pića poput vina i koktela postaju sve traženiji, što je nekoć bilo neuobičajeno, a danas postaje sastavni dio ponude.

image
Press

Pizzeria Park jedna je od onih koje su među prvima počele stvarati nove trendove na zagrebačkoj pizza sceni - kako u ponudi sastojaka, tako i u filozofiji rada. Isti pizzaioli koji su sudjelovali u otvaranju pizzerije 2019. godine i dalje čine njezinu okosnicu. Kreativni su, imaju slobodu u osmišljavanju novih okusa, a taj kontinuitet u zapošljavanju pokazao se jednako važnim kao i kvaliteta sastojaka. Kako raste posao, tako raste i tim, a gosti to prepoznaju i vraćaju se, naglašavaju u Parku.

U vremenu kada se lako poseže za kompromisom, Mia Familia i Pizzeria Park ostaju dosljedni izvornosti i kvaliteti. Rezultat je pizza koju nećete tako brzo zaboraviti i kojoj se želite nastaviti vraćati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
07. srpanj 2025 07:29