SAVJETI ZLATA VRIJEDNI

ULTIMATIVNI BURGER: Svjetske face otkrivaju svoje strogo čuvane tajne!

 Getty Images/iStockphoto
Jamie, Gordon, Heston i drugi o isprobanim tehnikama!

Proljeće je stiglo, klopanje na otvorenom je počelo, a nikad zadovoljena žudnja svih su savršeni burgeri. Čini se jednostavno ispeći dobru pljeskavicu, ali toliko je trikova koji mogu poboljšati okus vaš burgera, a svi su prilično jednostavni. Bilo da volite burger s hrskavom slaninom, hrpom kiselih krastavaca, domaćim pecivom ili s barem tri umaka, uvijek ste u potrazi za onom savršenom kombinacijom. Svakako, uvijek ima mjesta za poboljšanje, a tko bolji da vam udjeli koji savjet nego najbolji svjetski chefovi!

Fast food restaurant dish top view. Meat cheese burger in craft paper, potato chips and wedges. Take away set on dark black wood background. Hamburger and spicy tomato sauce. Filtered
Getty Images/iStockphoto

Mark Hix o važnosti savršenog mesa za burger

I think it's safe to say that the Steak & Lobster burgers are going down a treat in #LoveBox #vip

A post shared by HIX Restaurants (@hixrestaurants) on

Mark Hix je slavni londonski chef, ugostitelj i autor poznat po svom originalnom pristupu britanskoj gastronomiji. Kada su u pitanju burgeri, meso mora biti najbolje kvalitete, naravno govedine. Njegov savjet je da kažete vašem mesaru da vam samelje 20-30% masti na 1.4 kg kvalitetnog mesa s rebara i vratine (vratnog kotleta). Na taj način ćete zaista osjetiti kvalitetu mesa, a masnoća će burger održati sočnim.

Gordon Ramsey kaže: ''Opustošite svoj ormarić sa začinima!''

#gordonramsayburger #cremebrulee #gordonramsayplanefood #ribeyeburger

A post shared by Catherine Cynthia Rodrigues (@catherinecynthiar) on

Savršen burger najglasnijeg televizijskog chefa sadrži začine koje vjerojatno svi imate kod kuće. Kako biste napravili savršen burger, pomiješajte 1 žličicu kečapa i pola žličice Dijon senfa, tabasco i Worcester umak te to sve, zajedno sa solju i paprom, dodajte u meso. Ovo je jednostavan način kako dodati okuse vašem burgeru bez kompliciranih sastojaka.

Richard Turner o dodacima

Richard Turner je poznat kao ''kralj londonskih mesoždera'', a bio je izvršni chef u restoranima poput Meatopia, Hawksmoor, Blacklock i Pitt Cue Co. Recimo samo da zna koju stvar o mesu! On svoj savršen burger radi s masnoćom koštane srži, u mješavinu mesa koja je jednaka onoj Marka Hixa dodaje oko 40-90g koštane srži. Ona stvara bogatu teksturu i duboke okuse.

Jamie Oliver sve drži na mjestu

Jamie Oliver je kralj praktičnih recepata, a ni burger mu nije iznimka. On u meso dodaje jaje kako bi se meso i svi začini dobro povezali i kako bi burger zadržao svoj oblik. Bjelanjci iz jajeta daju burgeru dobar okus, a i jednostavnije ga je jesti.

Heston Blumenthal je tipično znanstven

Ovaj poznati britanski chef je čak proputovao cijelu Ameriku u potrazi za savršenim burgerom. Njegov zaključak? Trebate koristiti ramstek i samljeti ga dva puta. Staviti ga u hladnjak nakon prvog mljevenja te ga opet samljeti i to, kako Heston napominje: ''Meljite meso tako da pokušate pratiti niti mesa i da ih meljete u istom smjeru kako vam se ne bi zapetljale.''

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:56