SHOPPING PATROLA

Zobene pahuljice ili voćni sladoled uz domaći kremasti jogurt? Jednostavno je, zdravije i brzo...

 Gmvozd
Za jogurt u kućnoj radinosti potrebni su vam kvalitetno domaće mlijeko, bakterijske kulture i jedan dobar - aparat za izradu jogurta

Već ste u svojoj kuhinji kiselili povrće, radili šalše i džemove, gledali kako nastaju mliječni i vodeni kefiri, fermentirali limun i eksperimentirali s kvascima za izradu hrskavog kruha od kiselog tijesta pa ste u potrazi za idućim izazovom? Zašto se ne biste okušali u izradi domaćeg jogurta koji je uvijek kremastiji i punijeg okusa od onoga kupovnog te, najvažnije, bez aditiva i dodanih šećera?

Za jogurt u kućnoj radinosti potrebni su vam od namirnica samo jako kvalitetno domaće mlijeko i bakterijske kulture koje nije teško pribaviti. Pritom trebate imati samo malo strpljenja, a trud se itekako isplati, pogotovo kada pomislite na sve ukusne primjene za domaći jogurt.

Zamislite samo pripremu jutarnjih zobenih pahuljica uz dodatak vašeg jogurta ili miksanje finog frapea sa sezonskim voćem.

Žlica jogurta je kao točka na "i" kod svake vruće i kremaste juhe, a kada dođe toplije vrijeme, njime možete pripremiti i osvježavajući umak za salatu. Nemojte propustiti ni složiti ukusan sladoled na štapiću s vašim omiljenim voćem. Iako, ako ovo ljeto zaspite na suncu, ipak preporučujemo kupovni jogurt za liječenje opekotina.

Podržite male mljekare i kupite svježe mlijeko koje prije pripreme jogurta ostavite na sobnoj temperaturi. Kao starter za jogurt možete koristiti kupovne mješavine ili, sasvim jednostavno, drugi jogurt!

Kod ovakvih pothvata uvijek je korisno regulirati temperaturu kako ne bi došlo do nepredviđenih oscilacija, zato je odabir jednog od aparata u nastavku rješenje za pripremu jogurta bez puno muke.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Iako u svakom većem dućanu možete pronaći barem jedan aparat za izradu jogurta, rijetko koji ima ozbiljan izbor pa je naša preporuka da se bacite na online pretraživanje radi usporedbe cijena i kapaciteta. Ovisno o tome koliko je vaša obitelj veliki potrošač jogurta, možete pronaći uređaje koji će izbaciti pravu količinu kremastog napitka za vaše kućanstvo.

MALL.HR

First Austria aparat za pripremu jogurta
Cijena: 188 kn
First Austria aparat za pripremu jogurta dolazi s devet prozirnih staklenih posuda s poklopcem u kojima možete, osim klasičnog jogurta, pripremati i sojino mlijeko. Ima mogućnost podešavanja temperature i 48-satni digitalni tajmer.
Dimenzije: 36 x 18,5 x 14,5 cm
Kapacitet: do 1 l jogurta
www.mall.hr

image
Mall.hr - First Austria aparat za izradu jogurta
ELECTRONIC STAR

Klarstein Gaia aparat za pravljenje jogurta
Cijena: 319 kn
Gaia je uređaj za kućnu pripremu jogurta, i to u 12 šalica za jogurt, svaka s kapacitetom od 210 ml. Uređaj ima podesivo vrijeme kuhanja, elektronski kontroliranu temperaturu te mogućnost praćenja napretka na LCD zaslonu.
Dimenzije: 31 x 12,5 x 24,8 cm
Kapacitet: do 2,5 l jogurta
www.electronic-star.hr

image
Electronic Star - Klarstein aparat za izradu jogurta
EMMEZETA

Ariete 615 aparat za izradu sira i jogurta
Cijena: 599,99 kn
Osim što u ovom uređaju možete pripremiti do dvije litre klasičnog ili grčkog jogurta, u kompaktnoj posudi možete izraditi i do pola kilograma sira kao što je svježi sir ili čak mozzarella. Uređaj ima šest programa koji zagrijavaju namirnicu do 90 °C.
Dimenzije: 21 x 21 x 24 cm
Kapacitet: do 2 l jogurta
www.emmezeta.hr

image
Emmezeta - Ariete aparat za izradu jogurta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:19