TRIKOVI I SAVJETI

RADIMO STVARNO DOBRA PILEĆA KRILCA: Jedini trik koji će vam trebati kad je u pitanju hrskava korica!

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Kuhanje na otvorenom je odavno počelo!

Bilo da krilca pripremate na roštilju ili u tavi jedan trik će vam pomoći osigurati savršeno hrskavu koricu!

Prije nego pečete ili pržite krilca, obradite ih na pari!

Korak 1.

U loncu zagrijte oko 4 dcl vode. Na njega stavite cjedilo za tjesteninu (pazite da bude otporno na velike temperature!).

Korak 2.

Krilca stavite u cjedilo i poklopite ih poklopcem. Nemojte pretrpati cjedilo.

Korak 3.

Parite krilca na laganoj vatri oko 10 minuta.

Korak 4.

Maknite krilca s pare i obrišite ih kuhinjskim ručnikom kako biste uklonili višak vlage.

Korak 5.

Pustite ih da odmore oko 30 minuta prije nego ih krenete peći.

Zašto para čini krilca hrskavijima? Zato što topi nešto masti u njima što omogućuje da brže postanu hrskava. Ono što je također važno jest ukolniti nepotrebnu vlažnost tako da krilca dobro obrišete, a ako želite ultimativni učinak, držite ih u hladnjaku preko noći te ih sljedeći dan pecite.

Trebate recepte? Pogledajte što imamo za vas:

Ljepljiva pileća krilca s kus kusom i začinskim travama

Zagreb, 270218. Jela od piletine.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Slatko-ljuta pileća krilca s grilanom palentom

Pikantna pileća krilca

 

Izdvajamo

Iz drugih medija