Dobro došli u obitelj Pisinium

Najbolji istarski pršut ovjenčan zlatnom medaljom. Po čemu su drukčiji od drugih?

Zapravo, stvar je vrlo jednostavna. Svoju životnu filozofiju i tradicionalnu recepturu prenose “s koljena na koljeno” i tako već 15 godina. Cijela priča počela je 1995., a stalnim ulaganjem Pisinium se uzdigao u najvećeg Istarskog proizvođača suhomesnatih proizvoda na bazi svinjskog i junećeg mesa. Također, on se danas nedvojbeno slovi za simbol autohtone tradicionalne istarske mesne specijalitete koje distribuira putem mnogobrojnih prodajnih kanala diljem Hrvatske.

Uz već dobro poznate istarske specjalitete kao što su istarska panceta, istarska buđola, istarski žlomprt, istarska kobasica suha, istarska kobasica za pečenje, pešt-zasek istarski pršut Pisinium se brine i za stalnu nadogradnju svoje linije proizvoda. Tu se ističu istarski salamin, istarska salama, salama Veli Jože, namaz od pršuta i tartufa, istarska kobasica s tartufima i najvažniji je svakako Pršut Ruža.

Originalna receptura nije podlegla promjenama već dugi niz godina tako u Pisiniumu i dalje inzistiraju na sušenju isključivo na zraku, bez dimljenja i uz uporabu prirodnih začina morske soli, svježeg češnjaka, crnog papra, lovora i ružmarina. Velikim dijelom je i to razlog zašto je pisinijev istarski pršut osvojio zlatnu medalju na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu pršuta drugi put zaredom. Dobio je i oznaku izvornosti, a sada mu samo preostaje da ga proizvođači postave tamo gdje mu je mjesto- na svjetsku pozornicu. Zato je Pisinium s Udrugom proizvođača Istarskog pršuta pokrenuo proces oživljavanja Istarskih farmi, s ciljem dobivanja 100% istarskog proizvoda, od uzgoja, klanja do proizvodnje.

Pisinium se danas ponosi s oko 40 proizvoda pa osim istarskih specijaliteta, ima i svih vrsta polutrajnih proizvoda. Tako se i iz mortadele, kuhanog pršuta i ostalih dimljenih proizvoda može iščitati dobrodošlica u Pisinium obitelj!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:09