Iako je kava podijeljena u četiri temeljne grupe, kava koju mi konzumiramo svakodnevno pripada jednoj od ove dvije botaničke vrste: robusta ili arabica. Zrna kave se razvijaju u plodovima bobičastog izgleda veličine trešnje. Bobice su grupirane u grozdove i beru se kada poprime tamno crvenu boju. Unutar bobice smještene su u pravilu dvije svjetlo zelene sjemenke ili zrna, okrenuta plosnatim stranama jedno prema drugome. Vreća od 60 kilograma je standardna jedinica mjere za kavu.
Također, priprema kave je uistinu počela biti umjetnost, a istančana nepca neprevarljiva. Za zaista dobru kavu potrebna je točno određena količina i temperatura kave, voda mora teći kroz samljevenu kavu određeni broj sekundi, a u kave u koje se dodaje mlijeko, ono mora biti svježe, a o pjeni da i ne govorimo!

Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....