English version below
Prošao je popriličan broj dana od mog zadnjeg posta, a razlog tome je između svega ostalog i lijenost koja je odigrala i najveću ulogu:), a onda sve ostalo. Sad je stvarno krajnje vrijeme da se malo pokrenem, jer receptići stoje i ne žele se sami napisati….joj, kad bi se barem sami napisali:)
Ovi mali ljepotani su mi zapeli za oko čim sam ih ugledala po drugim blogovima, a i oduzimali dah po slastičarnicama Francuske i Belgije, što izgledom, što cijenom koja je vrtoglavo visoka. Kad sam ih napravila, cijena mi se već činila malo razumljivija:)) Oduševljavaju svojim izgledom i okusom, raznim kombinacijama boja i kremica i od tada bi ih radila svaki dan.
Moram priznati da sam bila malo skeptična, nisam se nadala da će mi uspjeti iz prvog pokušaja, ali dobro sam proučila fantastičan blog
Tartalette
koja je prava riznica savjeta što se tiče Macaronsa i dobro naoružana savjetima krenula na svoje prve Macaronse. Jako su mi dobro došli i
Monikini savjeti
, i odmah sam je se sjetila kako je napisala da nije bilo većeg zadovoljstva nego kad ih je vidjela kako rastu u pećnici. A tu su i predivni Macaronsi sa bloga
Da mi je nesto slatko
.
Vrlo je važno držati se se svih tzv. pravila, dakle jaja moraju odstajati 24 sata prije upotrebe, dakle odvojite ih od žumanjaka i pospremite u posudicu s poklopcem. Bademi moraju biti jako fino samljeveni, a šećer u prahu dobro prosijan. Bjelanjke ne smijete jako izmiksati, dakle smjesa ne smije biti prečvrsta, kristal šećer se dodaje postepeno, a smjesu sa šećerom u prahu i bademima sam dodala odjednom i jakim pokretima ruke miješala smjesu da razbijem mjehuriće zraka, zatim sam lagano miješala da dobijem kompaktnu smjesu koja izgleda kao lava.
Na kraju, ako želite doda se boja, ja sam u ovom slučaju dodala malo manje od velike žlice crvene boje. Kad ih stavite na pek papir, obavezno ih ostavite da odstoje sat vremena i zatim ih pecite 15 do 20 minuta. Kad se ohlade, punite ih kremom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....