Magazini od kojih sline cure

Navratite do knjižare, pretplatite se ili ih listajte na internetu, ali što god radili, nemojte ih propustiti – ovo su apsolutno senzacionalni magazini o hrani.

Lucky Peach

Kuhar David Chang razvalio je svijet svojim revolucionarnim restoranom Momofuku. Proširio se s njujorškog Lower East Sidea na cijeli svijet, ali je u međuvremenu našao vremena da pokrene Lucky Peach, tromjesečnik koji je jedna dobra interna zezancija najboljih američkih kuhara, prepuna recepata s najluđim ilustracijama koje ste ikada vidjeli.

Gastronomica

Užasno je biti gastro snob. Ljudi će vam se smijati, neće vas razumjeti, i vrlo skoro, vjerujte mi, počet će vas izbjegavati. Nemojte pokazivati svoj snobizam. Gastronomicu, magazin koji pristupa hrani na pompozan i intelektualan način, s fenomenalnim fotkama, poezijom i ezoteričnim temama, čitajte u tajnosti.

Bon Appetit

Ima nešto lijepo, dok svi urlaju da print magazini propadaju, u čitanju magazina pokrenutog 1956. godine. Bon Appetit, za razliku od suludih malih magazina koji prezentiraju bizarnu, nejestivu hranu, magazin je za mase. Jednostavni recepti koje biste željeli vidjeti na stolu, simpatične fotografije i potpuni nedostatak visoke gastronomije natjerat će vas da kuhate.

Cook’s Illustrated

Slučajno sam naletio na Cook’s Illustrated u jednoj knjižari. Tjera vas da ga pogledate jer su naslovnice ispale iz nekog drugog vremena. Tanušan je, samo 32 stranice, crno – bijelih ilustracija, ali imaju više od 1,2 milijuna pretplatnika. Da, milijuna. Zato jer svaki recept testiraju do maksimuma i imaju najdetaljnije upute koje ćete ikada moći pročitati.

Sweet Paul

Sweet Paul se pojavio od nekud, slučajno, listali su ga na webu ljudi u redakciji. Sve su posvetili senzacionalnim fotografijama. Zapravo, ne znam ni jesam li ikada pročitao tekst u Sweet Paulu. Samo gledao fotke. Izlazi na nebrojeno puno jezika (do sada sam uspio naći 4, ali svako toliko se pojavi neki novi), ali ga možete čitati online. Google je vaš prijatelj, pa ga potražite što prije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:35