Hrvatska kuhinja

Mahune s krušnim mrvicama

Poznate i pod nazivom abšmalcane mahune, ovaj način pripreme mahuna je svakako jedan od najjednostavnijih. Dodajte im restani krumpir, malo prepržene domaće pancete i imate cjelovit obrok koji nijedan slavonac ni zagorac ne bi mogli odbiti.
 Getty Images/iStockphoto
Poznate i pod nazivom abšmalcane mahune, ovaj način pripreme mahuna je svakako jedan od najjednostavnijih. Dodajte im restani krumpir, malo prepržene domaće pancete i imate cjelovit obrok koji nijedan slavonac ni zagorac ne bi mogli odbiti.

Doslovan prijevod ovog recepta ''abšmalcane mahune'' znači zauljene mahune, mahune na putru. Vodite računa da mahune ne prekuhate, dovoljno je da budu potopljene u vodi 2-3 minute. Vodu svakako posolite i uživate u starom receptu koji nikada ne izlazi iz mode.

Trebat će vam:

450 g Ledo miješanog povrća za juhu
2 režnja češnjaka
80 g maslaca
4 žlice krušnih mrvica
sol i papar

Green beans with spicy breadcrumbs on a plate
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Povrće blanširati u vodi i dobro ga procijediti. Na maslacu otopiti maslac pa dodati krušne mrvice kratko miješati na vatri i dodati povrće, sol i papar te nakon par minuta skinuti s vatre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 15:50