Masterchef nije Big Brother

Bojana Bukvić ispala je iz Materchefa. Natjecateljici iz Koprivnice, definiranoj u showu kao 23-godišnja kućanica, presudilo je neuspješno čišćenje škampa u stres testu. Među troje najlošijih u “stresu” je završila jer je plavi tim lošije prošao od crvenog u duelu kod chefa Davida Skoke, odnosno u njegovoj obiteljskoj konobi u Banjolama. Bojana je bila zadužena za raviole punjene mesom rakovica, ravioli nisu bili dovoljno kuhani.

Dalo bi se raspravljati o tome je li čišćenje škampa dovoljno dobro mjerilo da bi netko ispao iz showa, no, onda bi se morali upustiti u raspravu o svim segmentima Masterchefa i vjerojatno bi svatko od nas zastupao neku teoriju o tome što je pošteno ili nije.

No, ono što me ozbiljno zasmetalo u priči oko Bojane je proglašavanje natjecateljice hladnom, bešćutnom i agresivnom. Ne znam, zapravo, što bi to točno trebalo značiti, pogotovo ne u kontekstu natjecateljskog showa. Ljudi se bore za svoj status, za pobjedu, za titulu pa, kvragu, i za novce.

Nisam pogledala sve i jednu epizodu ove sezone, ali nisam mogla ne primijetiti bigbraderovsko prezentiranje Bojaninog karaktera, koje bi, barem u Masterchefu, trebalo biti sasvim nevažno. Je li moguće da postoji netko tko vjeruje da se netko drugi prijavljuje na ovakav show zbog stjecanja novih prijateljstava? Mira u Masterchef kući? Ljubavi prema bližnjem kuharu amateru? Osvajanja simpatija gledatelja?

Bojana možda nikada neće biti Miss simpatičnosti, nije lepršava i hihotava, ali djevojka je djelovala ozbiljno, fokusirano i iznimno zainteresirano za kuhanje. Ostavljala je dojam kao da točno zna što želi – željela je pobjedu i željela je kuhati.

Šteta što je ispala tako rano, prvenstveno zbog nje, ali i zbog činjenice da bi show svima zgroženima i ugroženima njezinom “nemilosrdnom” osobnošću i dalje davao materijala za sablažnjavanje.

Srećom Galvagno nije tako osjetljiv, pa ju je, kako čujemo, u međuvremenu zaposlio u svom Prascu. Odgovaraju si karakterom, reći će neki. Mislim da je u pitanju samo profesionalnost. Stoga se nadam da će se Bojana u Prascu i zadržati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2021 18:07