SALATA S ROŠTILJA

Salata s ječmom i slanutkom priprema se na roštilju i odličan je dodatak sočnim komadima mesa

 Berislava Picek/Cropix/
Ječmu i slanutku dodajte i tikvice, mladi luk, mrkvu, rajčicu i komorač ili što već pronađete među sezonskim plodovima

Trebat će vam:

150 g ječma

150 g slanutka

1 tikvica

2-3 mlada luk

1/4 koromača

2 stabljike mladog češnjaka

2-3 mlade (što tanje) mrkve

2-3 cherry rajčice

2-3 korijena mladog (što tanjeg) peršina

1 limun

50 ml maslinova ulja

sol i papar

Priprema:

Posebno stavite kuhati ječam i slanutak (svaki u svojoj posudi) u zasoljenoj vodi - lonac bez plastičnih dijelova možete staviti na roštilj. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne omekšaju, procijedite i ostavite sa strane. Tikvice i koromač izrežite poprečno na komade od pola cm do 1 cm debljine, a ostalo povrće očistite i ostavite cijele te sve promiješajte s maslinovim uljem. Na ugrijanu gril-ploču stavite prvo tvrdo povrće, pecite oko deset minuta, povremeno ga okrećite. Dodajte cijeli češnjak, luk i rajčice te pecite par minuta. Kad je sve omekšalo, ali je još malo tvrdo na ugriz (al dente), stavite u zdjelu, dodajte ječam i slanutak te polijte limunovim sokom, začinite i dobro promiješajte. Neka odstoji nekoliko minuta.

Savjet!

U salatu slobodno možete dodati i drugo povrće, već prema dostupnosti. Možete dodati i malo svježih začina poput mente ili lista korijandera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:09