Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 4 velike, sočne jabuke
- 1 velika glavica luka
- 8 žlica jabučnog octa
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žlice naribanog svježeg đumbira
- 1 žlica mješavine začina za medenjake (klinčić, muškatni oraščić, cimet)
- na vrh noža mljevenog papra
- 2 čili papričice
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica kurkume
- 2 lovorova lista
- 2 žlice sušene majčine dušice
Zagreb, 310815.
Kuhana zimnica u teglama.
Berislava Picek/CROPIX
Priprema
1. korak
Jabuke ogulite i narežite na kockice. Na kockice narežite feferon, luk i češnjak.
2. korak
Pomiješajte sve sastojke i zagrijavajte do vrenja da se šećer otopi. Kad provrije, smanjite vatru, poklopite i kuhajte otprilike sat vremena uz povremeno miješanje.
3. korak
Potom maknite poklopac i još malo kuhajte da se smjesa zgusne. Maknite lovorove listove pa umakom napunite u pećnici sterilizirane staklenke.
4. korak
Poklopite ih limenim poklopcima, okrenite naopako, pa nakon pet minuta vratite i ostavite hladiti.
5. korak
Chutney dobiva svoj pravi okus tek nakon desetak dana.
Priprema: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....