![Slastičarnica Emiliana](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/22/k_31285517_640.jpg)
Ovih dana sladoled ide kao halva, ako je halva - u što ozbiljno sumnjamo - uopće ikada išla kao što za ljetnih vrućina idu sladoledi. Ponuda u supermarketima je golema, već površan pogled na zamrzivače u trgovinama bio je dovoljan da shvatimo kako nema tog žirija koji bi u jednom kušačkom sessionu uspio isprobati sve, pritom ostati hladne glave i zadržati kritički odnos prema sladolednim okusima, aromama i teksturama. Izbor je doista velik - od domaćih i stranih klasika do manje poznatih brendova i robnih marki pojedinih trgovačkih lanaca. Budući da se količinski najviše sladoleda proda u kutijama i većim posudama, odlučili smo se za vrlo popularna obiteljska pakiranja - od 460 pa sve do 2000 ml. No, i njih je jako puno, pa smo se usredotočili na klasične okuse - vaniliju i čokoladu.
U novom broju Nedjeljnog jutarnjeg u prilogu Dobra hrana potražite veliki test sladoleda i pročitajte cijelu reportažu. Na kioscima smo 27. lipnja